NEPTUNRITTET: Svelvik Sykleklubb skal i sommer arrangere sitt største ritt noensinne, og håper andre benytter sjansen til å bli med på moroa, kommunen stiller seg positivt bak, med varaordfører Inge Høyen. Fra venstre Magne Dyve, Sindre Rønning, og Runar Berg.

Neptunrittet starter i sentrum

Svelvik Sykleklubb har vært aktive og dyktige til å arrangere store ritt. I sommer kommer de med en nyhet, som skal gjøre det enda mer publikumsvennlig. Neptunrittet teller både i norgescupen, og som seeding til Birken.
Kent Stian Håkonsen redaksjon@svelviksposten.no
Publisert 14.02.2013 kl 05:30 Oppdatert 13.02.2013 kl 12:29

Tips en venn på e-post:


TERRENGRACER: Svelvik Sykleklubb har god erfaring og arrangere store ritt. Dette e er fra i fjor, hvor de arrangerte Norges første Norgescupritt i Cyclocross.

I sommer skal det bli sykkelfest i Svelvik.
- Vi skal arrangere det største rittet vi noensinne har avholdt, og har tro på oppimot 500 startende, og forventer minst 300, forteller Runar Berg fra Svelvik Sykleklubb.

NEPTUNRITTET

Neptunrittet er et terreng- maratonritt, og som navnet tilsier blir det nærkontakt med det maritime i Svelvik. Rittet har start og målgang i sentrum av Svelvik, hvor både ryttere og publikum har Svelvikstrømmen som idyllisk bakgrunn, før det bærer opp i åsen.
- Vi håper jo at andre i Svelvik benytter seg av muligheten til å arrangere liv i Svelvik 8. juni. At det lokale næringsliv benytter sjansen til å vise seg fram, for det vil jo bli masser av folk. og med seeding til Birken, blir det nok ikke mindre populært, forteller Runar Berg, og fortsetter.
- Vårt mål er å skape et ritt som både er blant de mest tekniske og krevende, og som samtidig er publikumsvennlig, byr på show, underholdning og god stemning i en kompakt ramme. Gjennom dette rittet ønsker vi å markedsføre den gamle skipsbyen Svelvik, som et maritimt, og intimt miljø som fortsatt har den maritime ånden i seg. Rytterne vil passere gjennom sentrum flere ganger, og forbi Dampskipskaia til Lensmannsvingen og opp Eik. Ferjebakken blir enveiskjørt denne dagen, siden rytterne skal ned den veien, opplyser Runar Berg.
- Et flott initiativ av Svelvik sykleklubb som Svelvik kommune stiller seg positivt bak, og som vi vil hjelpe til med og tilrettelegge for, forteller fungerende ordfører Inge Høyen.

TERRENGRITT TIL
FOLKET

Rittet deles i tre forskjellige løyper, for junior, senior og veteran. Starten går i Svelvik nede på havnivået, og bringer terrengsyklistene ut av skogen og ned til publikum. Den lengste løypa går opp Kalmokleivene, og sender syklisten ned rundt Storsvingen, og langs Ebbestadvannet før de stuper ned mot sentrum igjen. Som vil gi de som sykler den lengste runden en høydeforskjell på over 150 meter og stigninger på over 18 prosent.

SPURTPRISER

Det blir lagt inn to spurtpriser på runden, som er publikumsvennlig plassert. Den ene blir på vei opp Eikveien, på toppen av kneika opp til Hellum. Den andre blir på demningen ved Ebbestadvannet. Etter et meget teknisk krevende parti.
- Vi håper jo på masse publikum rundt hele løypa, og gjerne med underholdning og morsomme innslag, runder Berg av.
@Undertittel:


På forsiden nå


Kun delt ut 13 ganger på 42 år:

...

Hedret av Rotary

Torsdag kunne Svelvik Rotary dele ut Rotaryprisen.

...

«Hytte» i Syden?

Det er flere og flere nordmenn som bytter ut den tradisjonelle feriehytta i Norge, mot solgaranti i Syden, Familien Strand i Lyngveien er en av de, og nå håper de å friste andre til det samme.

...

Tar juleferie med 21-8 seier

Strømm Il Gutter 2002-2003, tar nå juleferie og hadde sine to siste kamper i 2014 hjemme i Strømmhallen søndag.

«Svart belte» i replikkbruk under kommunestyrets budsjettdebatt mandag:

...

900 000 kroner til «besvær»

Strengt tatt må en vel kunne karaktere det som en luksusproblem for de folkevalgte i kommunestyret. Ville da ha 900 000 kommunale kroner til fri dispensasjon neste år, eller skulle de samme pengene gå til nedbetaling av gjeld.