12 nye korona-tilfeller – Laveste siden oktober

DEL

12 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. Ni av dem har kjent smittevei, mens det ikke er kartlagt en sikker smittevei for de tre siste.

Dette er det laveste tallet som er registrert i Drammen kommune siden 28. oktober og langt lavere enn det som er påvist pr. dag den siste tiden. Men tallet gir etter alle solemerker ikke et riktig bilde av antallet avlagte positive koronaprøver det siste døgnet.

– Drammen sykehus gjennomførte i går en prøveoverføring av tester tatt i Drammen til Oslo universitetssykehus. Dette har medført forsinkelser i analysene, og dermed har vi et kunstig lavt smittetall som rapporteres i dag ettersom vi ikke har prøvesvar fra et helt døgn, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

De 12 positive prøvene er analysert ved Drammen sykehus. Svar på resten av prøvene som analyseres ved Oslo universitetssykehus, kommer i løpet av dagen i dag. Disse tallene blir rapportert torsdag 19. november.

– Også prøver som tas i Drammen i dag, sendes til Oslo for analyse. Så vi skal være forberedt på at det er litt forsinkelse i dag også og at vi kan forvente at tallene vi rapporterer både torsdag og fredag kan være kunstig høye. Så på samme måte som at vi i dag ikke skal konkludere med et stort fall i smittespredningen, skal vi ikke de neste dagene automatisk konkludere med kraftig smitteøkning dersom vi får mange positive prøver, sier Einar Sagberg.

– Dagens tall på 12 nye smittetilfeller og de neste dagenes tall må nok ses i sammenheng. Det betyr at dersom vi rapporterer mange tilfeller i morgen eller fredag, så indikerer ikke det nødvendigvis en kraftig smitteøkning, men man må se på gjennomsnittet for disse tre dagene opp mot de tre foregående dagene, legger smittevernoverlegen til.

Det er i løpet av det siste døgnet påvist smitte ved to av kommunens sykehjem. Ved Saniteten bo- og servicesenter har en beboer fått påvist koronasmitte, og hele posten er satt i karantene. Fire beboere var i karantene fra før, men nå er ytterligere tre av beboerne og to ansatte satt i karantene. Ved Solberglia sykehjem har to ansatte fått påvist koronasmitte. Ingen beboere er foreløpig satt i karantene ved dette sykehjemmet, men det er iverksatt systematisk testing av både beboere og ansatte for å kartlegge eventuell smitte.

Blant de 12 koronatilfellene som rapporteres her, er det ingen som har betydning for noen av skolene eller barnehagene i Drammen kommune.

Siden begynnelsen av mars er det 1.261 personer bosatt i Drammen kommune som har fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken