Gå til sidens hovedinnhold

12 nye korona-tilfeller

12 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For ti av dem er smitteveien kjent, mens den foreløpig er ukjent for de siste to.

Ved både Danvik skole og Drammen videregående skole er det påvist nye smittetilfeller som får betydning for elever og lærere. Ved Danvik skole får nye smittetilfeller konsekvenser for elever og lærere som allerede er i karantene, ved at karantene forlenges. Ved Drammen videregående er det noen få elever som settes i karantene.

Ingen barnehager eller helseinstitusjoner i kommunen berøres av dagens smittetilfeller.

– Det er nå et smitteutbrudd som involverer Danvik skole. Vi har rapportert om flere smittetilfeller de siste dagene, og flere av klassetrinnene er berørt. Foreløpig er det 19 tilfeller som kan knyttes sammen. Av disse er åtte tilfeller ved skolen. Selv om smittesporingen knytter tilfeller sammen, er det en risiko for at det er ytterligere tilfeller. For å få oversikt over smittesituasjonen og for å stanse pågående smittespredning, er det besluttet at samtlige elever ved skolen får digital hjemmeundervisning resten av uka. Denne beslutningen ble tatt sent tirsdag kveld da det kom flere prøvesvar med påvist smitte ved skolen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3974 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken