Gå til sidens hovedinnhold

14 nye korona-tilfeller

14 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er kjent smittevei for 12 av dem som nå har fått påvist smitte. For de to andre er smitteveien ukjent.

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– Vi har nå tre dager på rad med smittetall som tyder på at smittetrenden i Drammen kommune er fallende. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, det er etter hvert lov til å håpe at årets påskefeiring ikke har ført til en ytterligere smitteøkning, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

– Veldig positivt

I går ble det rapportert om bare seks nye tilfeller, men da var det også forsinkelser knyttet til noen prøvesvar. Nå er alle de avlagte prøvene analysert.

– At vi både har fått svar på alle prøvene som var forsinket, og at vi i dag rapporterer et tall som er såpass lavt som 14, er veldig positivt. Dette er med på å forsterke inntrykket av at smittetrykket kan være fallende i kommunen vår, sier Sagberg.

Han minner imidlertid om at smittetrykket fortsatt er høyt, selv om det har vært noen dager med positive tendenser i smittetallene. I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 328 nye smittetilfeller. Dette er 23 tilfeller færre enn i går.

– Tallet for antall smittede de siste 14 dagene gir oss et godt bilde på smittetrykket. Det er klart at 328 nye smittetilfeller er mye høyere enn det vi kan ha for å være sikre på at smittetrykket ikke raskt kan stige igjen. Vi må fortsatt et godt stykke ned i antall smittetilfeller. Det positive er altså at det går i riktig retning. Av de 328 tilfellene de siste 14 dagene ble 180 registrert i løpet av de første sju dagene av 14-dagersperioden, mens det er registrert 148 tilfeller de siste sju dagene, sier smittevernoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3744 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken