Gå til sidens hovedinnhold

15 korona-tilfeller og to dødsfall

Det siste døgnet har 15 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. Av disse er 11 nærkontakter av personer med tidligere påvist koronasmitte, mens for fire er det ukjent smittevei.

I løpet av helga har det vært to dødsfall ved Fjell bo- og servicesenter som følge av covid-19. Lørdag 19. desember var det en kvinne i 90-årene som gikk bort, og søndag 20. desember var det en annen kvinne i 90-årene som gikk bort.

- Mine kondolanser og varme tanker går til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Vi ser at smitteomfanget i Drammen kommune fortsatt varierer, og beskjeden om at vi har to nye dødsfall på Fjell bo- og servicesenter minner oss om at dette viruset er spesielt farlig for dem som er i risikogruppene. Derfor er det viktig at vi alle sammen fortsatt gjør det vi kan for å begrense smittespredningen, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Det siste døgnet har det blitt påvist smittetilfeller knyttet til sykehjem i kommunen. Ved Fjell bo- og servicesenter har to beboere fått påvist koronasmitte, i forbindelse med utvidet testing knyttet til utbruddet. Ved Fredholt bo- og servicesenter har også slik testing påvist koronasmitte hos en beboer. Dette medfører karantene for syv beboere og tre ansatte.

Det gjennomføres fortsatt omfattende testing ved sykehjemmene i kommunen. Noe som gjør at det oppdages smitte. Den samme omfattende testingen gjøres ikke ellers i samfunnet. Testing er frivillig og et tillitsbasert system der samfunnet stoler på at innbyggerne tester seg når de har symptomer. Kommuneoverlege John David Johannesen håper alle tar sitt ansvar for å klare å ha kontroll på smittespredningen. Han oppfordrer alle som begynner å bli syke til å holde seg hjemme og ta en koronatest.

- Spesielt nå som vi går inn i julehøytiden og det er stor sannsynlighet for at flere møter mer familie og venner, da vil det være ekstra viktig å ta hensyn til hverandreog ikke møtes dersom man kjenner antydninger til sykdom, sier Johannesen.


Siden begynnelsen av mars har 1887 personer fått påvist koronasmitte i Drammen kommune.

Kommentarer til denne saken