Gå til sidens hovedinnhold

16 nye korona-tilfeller

16 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For 15 av dem er smitteveien kjent. Én av disse har fått påvist smitte etter reise i utlandet. For den siste personen som nå har fått påvist smitte, pågår smittesporingen fortsatt.

Ved Fjell skole er det påvist ett smittetilfelle som fører til karantene for elever og lærere. I Sørbyløkka barnehage er det påvist smitte, og dette medfører forlenget karantene for barn og ansatte.

Ingen av kommunens helseinstitusjoner er berørt av dagens smittetilfeller.

- 16 tilfeller er en kraftig økning fra antallet som ble rapportert i går. Men torsdag var det helligdag og sannsynligvis noe redusert kapasitet ved laboratoriet på sykehuset. Vi ser av prøvetakingsdatoen på en del av smittetilfellene vi rapporterer om i dag, at dette er tilfeller som vi normalt hadde fått svar på tidligere og rapportert i går. Så tallet for de to siste dagene må nok ses i sammenheng, og da ligger vi omtrent på nivået fra de siste dagene, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4154 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken