Gå til sidens hovedinnhold

17 nye korona-tilfeller: – Nokså stabilt på for høyt nivå

17 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er kjent smittevei for elleve av dem, mens smitteveien er ukjent for de siste seks. For noen av disse er ikke smittesporingen avsluttet ennå.

Ved Fjell skole og Veiavangen ungdomsskole er det påvist smittetilfeller som får konsekvenser for både elever og lærere som settes i karantene. Ingen av kommunens øvrige skoler er berørt av dagens smittetilfeller. Det er heller ikke noen av barnehagene eller helseinstitusjonene.

– Dagens smittetall på 17 ligger litt over det som er gjennomsnittet for de siste 14 dagene. Vi har et gjennomsnitt de siste to ukene på litt under 15 tilfeller pr. dag. Så vi ligger nokså stabilt på et for høyt nivå. Vi skulle i første omgang gjerne ha kommet oss under ti tilfeller om dagen, slik vi har hatt noen ganger den siste uka, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Nytt tiltaksnivå

Tiltakene på dette nivået er de samme som ligger i den lokale forskriften som formannskapet i Drammen kommune vedtok like før regjeringen innførte de strengeste tiltakene for alle kommunene i Viken. Nasjonale myndigheter har imidlertid oppfordret blant annet Drammen kommune til å innføre strengere tiltak lokalt enn det som er forskriftsfestet på tiltaksnivå 5B i covid-19-forskriften.

Når koronarestriksjonene lettes, kan serveringssteder igjen åpne dørene for gjester, men det er fortsatt skjenkestopp. I tillegg kan butikker, kjøpesentre og varehus som har vært stengt de siste ukene, åpne dørene igjen.

Det blir også lettelser i begrensningene som har vært lagt på idretts- og fritidsaktiviteter. Barn og unge kan gjenoppta ordinære idretts- og fritidsaktiviteter også innendørs. For personer over 20 år er det fortsatt ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet innendørs. Det er heller ikke tillatt å organisere øvelser, trening og prøver innendørs for kor, korps og personer for personer over 20 år.

Utendørs aktivitet for voksne reguleres fortsatt av nasjonale bestemmelser. Påbudet om hjemmekontor berøres ikke av lettelsene som gjøres, så dette påbudet gjelder videre.

Formannskapet i Drammen kommune møtes førstkommende tirsdag. Der vil det bli gjort en vurdering av smittesituasjonen i kommunen og tatt en beslutning om det er behov for ytterligere lokale tiltak, utover det som ligger i den regionale forskriften fra regjeringen.

Lettelsene i koronarestriksjonene gjøres fra midnatt søndag kveld. De nye tiltakene gjelder i utgangspunktet i to uker, altså til og med søndag 9. mai, men regjeringen har varslet at de vil gjøre en vurdering av tiltaksnivået i løpet av den første uka.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3914 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken