Gå til sidens hovedinnhold

19 nye korona-tilfeller - flere skoler berørt

19 personer som er bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Hos elleve personer er det kjent smittevei, hos seks personer er smitteveien ukjent, og hos to personer pågår smittesporingen enda.

Det er påvist smitte ved Åssiden barneskole, Steinberg skole, Gulskogen skole og Danvik folkehøyskole, hvor det blir karantene for elever og ansatte. Det er ikke påvist smitte i løpet av det siste døgnet som berører barnehager eller helseinstitusjoner.

– Det er mange av dagens rapporterte tilfeller som berører skolene i vår kommune. Vi ser at antallet elever og ansatte som blir berørt av dette er mye lavere enn det ville vært tidligere, fordi klassestørrelsene er mindre nå som det er rødt tiltaksnivå på skolene, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

– Rødt tiltaksnivå på skolene reduserer hvor mange andre man møter i løpet av en skoledag. I tillegg er det økte avstandskrav som skal redusere smitterisikoen, men praktiseringen av dette er forskjellig på de ulike alderstrinn, utdyper kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3845 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken