Gå til sidens hovedinnhold

20 nye korona-tilfeller

20 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er kjent smittevei for 15 av dem. Én person har fått påvist smitte etter reise i utlandet, mens smitteveien er ukjent for de siste fire.

Ved Veiavangen ungdomsskole må en klasse ut i karantene etter påvist smitte. Også ved Møllenhof barnehage må barn og ansatte i karantene som følge av et smittetilfelle. Ingen av de øvrige skolene eller barnehagene i Drammen kommune berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

Ved Hamborgstrøm bo- og servicesenter har en ansatt fått påvist smitte. 14 beboere settes i karantene som følge av dette smittetilfellet. 13 av de berørte beboerne er fullvaksinerte. Ingen andre helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– De siste sju dagene har vi i gjennomsnitt rapportert 16 nye tilfeller pr. dag. Både i går og i dag rapporterer vi høyere tall enn dette gjennomsnittet. Men til tross for 22 tilfeller i går og 20 tilfeller i dag, er det ikke noe grunnlag foreløpig for å si at den nedadgående smittetrenden vi har sett i Drammen de siste ukene, er i ferd med å snu igjen. Vi har ventet at tallene kunne gå noe opp igjen etter påskeferien, men heldigvis ser vi ingen bratt stigning i antall smittede etter påsken foreløpig, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i en pressemelding.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3801 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken