Gå til sidens hovedinnhold

21 nye smitte-tilfeller

21 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 18 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. To har fått påvist koronasmitte etter hjemkomst fra reiser i utlandet, mens smitteveien er ukjent for den siste.

– Dagens tall er isolert sett høyt, men det må ses i sammenheng med gårsdagens lave tall. Vi har nå fått svar på prøvene som var forsinket, og dermed ble dagens rapporterte tall nokså høyt. Men hvis vi ser de to siste dagene under ett, så har vi hatt 24 tilfeller disse dagene. Et gjennomsnitt på 12 er omtrent likt nivået for de siste ukene, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune i en pressemelding.

12 av de 18 nærkontaktene som nå har fått påvist smitte, er relatert til ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus. En del av disse smittetilfellene påvirker Drammen kommunes tjenester. Ved hjemmetjenestene på både Losjeplassen, Tangen og Fjell har brukere fått påvist koronasmitte. Totalt er det fire brukere som er blitt smittet, og til sammen 11 ansatte settes i karantene.

I tillegg har én bruker og to ansatte ved Filten omsorgsboliger fått påvist smitte. Til sammen 23 beboere og 21 ansatte er så langt satt i karantene.

– Smitteutbruddet ved Drammen sykehus er stort, og vi følger det nøye. Til sammen 28 av tilfellene Drammen kommune har rapportert de siste dagene, knyttes til utbruddet ved sykehuset. Utover dette har vi foreløpig ikke registrert noen store smitteutbrudd som i vesentlig grad har økt smittetrykket i kommunen så langt etter jule- og nyttårsfeiringen. Vi lar det gå noen dager til før vi konkluderer endelig, men det er positivt at vi ikke ser noen markant økning i smittetallene gjennom den siste uka, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Koronavaksineringen ved sykehjemmene fortsetter denne uka, og det startes også opp vaksinering av utvalgte grupper blant de ansatte i helse- og omsorgssektoren. Det vil imidlertid fortsatt gå lang tid før så mange er vaksinert at hverdagen kan normaliseres. Derfor gjentar kommuneoverlegen oppfordringen om at alle fortsatt følger smittevernreglene og lar seg teste selv ved lette luftveissymptomer.

Siden begynnelsen av mars har 2151 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 44 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken