2300 trygghetsalarmer i Drammen var ute av drift

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: På grunn av en teknisk feil var trygghetsalarmene i Norge ute av drift tirsdag kveld.

Også Drammen kommune meldte om feilen på sine nettsider.

– Leverandøren jobber med å få opp nettverket igjen, slik at trygghetsalarmene vil fungere som normalt igjen, og vi har iverksatt våre beredskapsrutiner for å ivareta brukerne våre, sa kommunalsjef Trine Aas, som har ansvaret for hjemmetjenester og institusjon i Drammen kommune.

Alle pårørende til brukere av trygghetsalarm oppfordres til å ta en ekstra telefon for å sjekke om alt står bra til med sine kjære.

2300 alarmer

Til Drammens Tidende forteller Aas at det er rundt rundt 2300 trygghetsalarmer i Drammen kommune.

– Når ting som dette skjer setter vi i gang tiltak umiddelbart, forteller hun.

Hun forteller at hjemmetjenesten gikk gjennom oversikten over brukere og kartla hvem som har trygghetsalarm og hvem hjemmetjenesten skal på planlagt besøk til.

– Vi ser også om det er noen av brukerne som har falltendens eller er i en ekstra sårbar fase. Så drar man hjem til dem på ekstra besøk eller ringer dem. Hjemmetjenesten har drevet med dette i hele ettermiddag, sier hun.

I tillegg til hjemmetjenestens egne tiltak, gjorde Doro Care, som leverer alarmsystemet, sine tiltak, forteller Aas.

– De har satt inn alt de har av tilgjengelig personell for å løse problemene, sa Aas.

Systemfeilen delvis løst

Like før kommunalsjefen snakker med Drammens Tidende, hadde selskapet gitt beskjed om at systemet er delvis på vei opp igjen.

– Nå har de kommet så langt at når en hjemmeboende trykker på alarmen, kommer signalet inn. Man får imidlertid ikke snakked med brukeren. Doro Care har telefonnummer til brukerne, og ringer dem og lurer på hva de kan hjelpe til med. Deretter kontakter Doro Care hjemmetjenesten. Tar ikke brukeren telefonen, varsles hjemmetjenesten som så rykker ut, sa Aas.

Mens Aas er på tråden med avisa, blir det i tillegg besluttet at hjemmetjenesten setter inn ekstra nattevakter på grunn av situasjonen.

Ikke mange minuttene etter, kom beskjeden om at systemet nå fungerer igjen.

Artikkeltags