Gå til sidens hovedinnhold

24 personer korona-smittet

24 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 18 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien foreløpig er ukjent for de siste seks. For flere av dem er ikke smittesporingen fullført.

To barnehager og én skole er berørt av smittetilfeller som rapporteres i dag. Ved både Danvik barnehage og Teknabarnehagen Tellus må både barn og ansatte i karantene. I tillegg må en skoleklasse ved Brandengen skole i karantene.

Ingen av kommunes helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

- Siden smitten økte kraftig for drøye tre uker siden er det bare to ganger rapportert om færre smittetilfeller enn i dag. Det er selvfølgelig positivt at antallet som får påvist smitte, går nedover. Dette er vi veldig glade for etter flere uker med sterke restriksjoner. Men samtidig oppfordrer vi alle innbyggerne våre til å være ytterst påpasselige og gjøre det de kan for å beskytte seg mot smitte. Vi regner fortsatt med at det er en del smitte som ikke fanges opp, så alle må være klar over at det er en del smitte ute i samfunnet, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

- Tallene har gått i riktig retning

For bare noen dager siden var det i gjennomsnitt påvist i overkant av 50 smittetilfeller om dagen over en sjudagersperiode. Nå er tallet nede i drøye 30 for de foregående sju dagene. Og i løpet av de siste 14 dagene er det nå påvist 585 nye smittetilfeller. Dette er 102 tilfeller færre enn det som ble rapportert for den foregående toukersperioden for seks dager siden.

- Isolert sett er det ingen tvil om at tallene har gått i riktig retning de siste dagene. Men vi er altså usikre på om dette faktisk betyr at smittetrykket er fallende og det er færre som smittes, eller om det er færre som tester seg som følge av påskeferien og at vi dermed ikke fanger opp alle smittetilfellene. Vi håper selvfølgelig at smittetrykket er i ferd med å reduseres, men er ikke sikre på at dette er tilfellet. I verste fall kan vi få en reprise på ukene etter vinterferien når alle er tilbake fra påskeferien og skal tilbake på jobb og skole, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3495 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken