Gå til sidens hovedinnhold

25 nye korona-tilfeller

25 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Det er kjent smittevei for 21 av dem, mens smitteveien er ukjent for de siste fire.

Ved Fjell skole er det påvist smitte, og elever og lærer knyttet til én kohort settes i karantene. Ingen av kommunens øvrige skoler er berørt av smittetilfellene som rapporteres i dag. Det er heller ikke påvist smitte i løpet av det siste døgnet som berører barnehager eller helseinstitusjoner.

– Vi har nå tre dager på rad med mellom 20 og 25 smittetilfeller. Til sammen har vi 67 smittetilfeller på disse tre dagene, og det er nøyaktig like mange som vi registrerte i hele februar. Selv med en måned med de strengeste koronarestriksjonene bak oss har vi altså fortsatt et smittetrykk som gir like mange smittetilfeller i løpet av tre dager som en hel måned tidligere i vinter. Helsemyndighetenes spådommer om at mars og april kunne bli veldig krevende har dessverre vist seg å slå til, og vi er fortsatt ikke gjennom den krevende perioden, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i en pressemelding.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3826 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken