26 nye korona-tilfeller

DEL

Det siste døgnet har 26 personer i Drammen fått påvist koronasmitte. Av disse er 21 nærkontakt til kjent koronasmittet person, og for fem personer er det er fortsatt ukjent smittevei.

Det er påvist smitte i både barnehager, skoler og innen helsesektoren.

Ved Lassebakken barnehage, Espira barnehage Kniveåsen og Senterbarnehagen FUS er det påvist smitte hos barn, som medfører karantene for andre barn og for ansatte. Ved ungdomsskolene Kjøsterud, Marienlyst og Eknes er det påvist smitte hos elever. Også ved Åssiden videregående skole er det påvist koronasmitte.

En ansatt som jobber med mennesker med nedsatt funksjonsevne har fått påvist smitte, noe som medfører karantene for en bruker og en ansatt.

Hver gang antallet smittede er lavere enn dagen i forveien blir vi litt optimistiske, sier smittevernoverlege Einar Sagberg og fortsetter:Men vi vet jo godt at enkeltdager ikke gir noe godt inntrykk av utviklingen. I går var det 74, det høyeste rapporterte antall smittede i vår kommune, mens i dag har vi 26 smittede, som er det laveste antallet på 10 dager. Når vi ser flere dager i sammenheng er det veldig mange som smittes. Vi har en alvorlig utfordring med smitten i vår kommune.

Sagberg påpeker at vi som bor i Drammen må fortsette å begrense hvor mange vi møter, holde god avstand og ha gode hygienerutiner når vi først møter andre mennesker.

Opprettholder vi dette, vil vi sammen klare å snu utviklingen. Færre vil bli smittet og færre vil bli syke. Men det krever utholdenhet av oss alle, sier smittevernoverlege Sagberg.

Til sammen har nå 1141 personer i Drammen fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken