Gå til sidens hovedinnhold

28 nye korona-tilfeller – over 200 elever og lærere i karantene

28 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 25 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens det foreløpig ikke er fastslått sikker smittevei for de siste tre personene.

Smittesporingen var ikke avsluttet for alle tilfellene som ble påvist søndag kveld. Det er nå gjort, og smittesporingen viser at noen av tilfellene fra søndag og i går berører flere av skolene og én barnehage i Drammen kommune.

Både ved Vestbygda skole, Danvik skole, Krokstad skole, Fjell skole, Drammen videregående skole og voksenopplæringen er det bekreftet koronasmitte. Dette har foreløpig medført karantene for i overkant av 200 elever og lærere. I tillegg er karantene forlenget for en del elever og lærere. Ved Senterbarnehagen FUS på Fjell er det påvist ett smittetilfelle.

– Høyt

Én ansatt i hjemmesykepleien ved Landfalløya har også fått påvist smitte. Til sammen ni brukere og én ansatt settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

– Vi ser at smittetallet har gått litt opp og ned de siste dagene. Men 28 nye tilfeller i løpet av ett døgn er høyt, selv om det er en del lavere enn tallet som ble rapportert i går og på lørdag, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Han mener enkelttall må vurderes med litt varsomhet for tiden. Analysekapasiteten ved laboratoriet varierer litt mellom ukedagene og helgen. Det kan også være variasjon i antall prøver som tas i kommunene rundt Drammen, men som også analyseres ved Drammen sykehus. Det er svært mange som tester seg for tiden, og da kan svartiden på analysene variere.

– Dermed kan det hope seg litt opp, og vi kan få ekstra mange prøvesvar den ene dagen og færre den neste dagen. Dette vil også kunne gi seg utslag i til dels store variasjoner i hvor mange smittetilfeller som rapporteres pr. dag. Så nå er det ekstra viktig å se smitteutviklingen over flere dager, og for Drammens del er denne utviklingen entydig. De siste to ukene har smitten steget i kommunen vår, og den stiger nokså kraftig, sier smittevernoverlegen.

Har satt over 12.000 vaksinedoser

I forbindelse med at de strengeste tiltakene ble innført i hele Viken fylke gjorde regjeringen en endring i reglene for organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det er nå tillatt å drive med utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år i grupper på inntil ti personer. Deltakerne må holde minst to meter avstand til hverandre, og alle deltakerne må komme fra samme kommune.

I uke 10 ble det satt i overkant av 3000 vaksinedoser i Drammen kommune. De aller fleste vaksinedosene kommunen fikk i uke 10 fra AstraZeneca var satt før det ble besluttet at vaksineringen med denne vaksineringen skulle settes på pause. De resterende dosene blir oppbevart inntil videre bruk av vaksinen er avklart. Det er så langt satt i overkant av 12.000 vaksinedoser i kommunen.

Denne uka mottar Drammen kommune rundt 1000 nye doser av Pfizer-vaksinen, og det gjennomføres vaksinering på Fjell og i Drammenshallen på torsdag og i Mjøndalen på fredag.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2800 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken