Gå til sidens hovedinnhold

28 nye koronatilfeller

Artikkelen er over 1 år gammel

Det siste døgnet er det meldt 28 nye tilfeller av koronasmitte i Drammen. Av disse er 24 nærkontakter av personer med kjent koronasmitte fra tidligere, mens fire har ukjent smittevei.

Etter noen dager denne uka hvor prøver ble sendt til Oslo universitetssykehus for analyse, er ordningen nå tilbake slik det var før. Prøvesvarene kommer igjen fra Drammen sykehus.

- For innbyggernes og kommunens del har vært en ekstra utfordring med utprøving av testanalyser i Oslo. Men sett fra sykehuset side har det vært nødvendig, forklarer smittevernoverlege Einar Sagberg i en pressemelding fra kommunen.

- Vi forventer at lærdommene fra denne omleggingen gjør overgangen bedre, hvis det blir nødvendig å flytte analyseringen av prøvene til Oslo universitetssykehus igjen.

Med prøvesvarene tilbake til Drammen er det igjen svært kort tid fra prøvetaking til prøvesvaret er kommet, og dermed gir prøvetallene et mer riktig bilde av smittesituasjonen i kommunen.

Ifølge Sagberg ser tallene nå ut som at veksten i antall smittede har stoppet, og at smittetallet har flatet ut.

- Hvorvidt det er et sikkert fall i smitte ønsker vi å vente litt med å konkludere. Vi vet jo fra tidligere erfaringer at antall smittede kan variere betydelig fra den ene dagen til den neste, sier smittevernoverlege Sagberg.

Smittevernoverlegen minner om at fortsatt god etterlevelse av smitteverntiltakene er det som er nødvendig nå.

- Vi ser at å slå ned smitten er noe vi kan klare sammen. Da må vi ikke slippe opp igjen og la smitten øke på nytt. Det er mange som er blitt syke av koronaviruset i kommunen vår nå. God avstand og god hygiene vil hindre at smitten sprer seg videre, avslutter Sagberg.

Det er siste døgn påvist smitte ved barnehager og skoler som medfører karantene for barn, elever og ansatte. Det er påvist smitte hos et barn ved Gulskogen barnehage Øvre Eikervei. Det er påvist smitte hos elever ved Fjell skole og Solberg skole, og en ansatt ved UngInvest.

Det er også påvist smitte ved helsevirksomheter i kommunen. I forbindelse med rutinemessig testing etter tidligere påviste tilfeller er det påvist smitte hos én beboer ved Solberglia sykehjem, én bruker ved Losjeplassen hjemmesykepleie og én ansatt ved Saniteten bo- og servicesenter. Det er ikke ytterligere karantene ved virksomhetene, da forsterkede tiltak allerede er igangsatt.

Siden begynnelsen av mars har til sammen 1411 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.

Kommentarer til denne saken