Gå til sidens hovedinnhold

29 nye korona-tilfeller

29 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for 24 av dem, mens den foreløpig er ukjent for de fem øvrige.

Ingen av dagens smittetilfeller får konsekvenser for barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

- Ut fra utviklingen de siste dagene hadde vi nok alle håpet at smittetallet nå skulle ligge på nedre del av 20-tallet eller kanskje aller helst bevege seg under 20. Vi har hatt flere uker med strenge restriksjoner, og oppfordringene om å holde god avstand og begrense all sosial kontakt har vært gjentatt mange ganger. Derfor kan dager med høyere antall smittede oppleves som et tilbakeslag, selv om det ikke er grunn til å legge stor vekt på smittetall på enkeltdager, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 532 nye smittetilfeller i Drammen. Dette tallet synker for niende dagen på rad, men det ligger fortsatt veldig høyt. Et høyere smittetall for den foregående toukersperioden er bare registrert 29 ganger tidligere. Det er nå 13 måneder siden koronasmitten ble registrert i Drammen kommune, og dette betyr altså at for 12 av de 13 månedene har smittetallet for de foregående 14 dagene ligget lavere enn nå.

- Vi er nødt til å redusere smittetrykket ytterligere. Det daglige smittetallet ligger for høyt til at vi kan være trygge på å holde kontrollen på smittespredningen. Dessuten vil såpass høye smittetall etter all sannsynlighet kreve strenge restriksjoner også i tiden som kommer. Så jo lenger tid det tar å redusere smittetrykket, jo vanskeligere blir det å lette på restriksjonene som vi alle kjenner i hverdagen vår, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3571 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken