3.800 bussjåfører streikeklare – Svelvik kan bli rammet

Foto:

Av

Dersom bussjåførene går ut i streik, vil samtlige bussavganger i Svelvik bli innstilt.

DEL

Ifølge Fellesforbundet er det stor fare for at busstrafikken på Østlandet blir rammet av streik fra søndag av. På sikt kan streiken bli utvidet til hele landet.

– Dette vil lamme de aller fleste bussavgangene i det sentrale østlandsområdet, og det viser at vi mener alvor med en streik, sier Fellesforbundets forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen i en pressemelding.

Sammen med andre LO-forbund og YTF har Fellesforbundet nå sendt varsel om plassfratredelse for alle organiserte sjåfører i Oslo og Viken. Første uttak er på 3.800 sjåfører.

– Det er større fare for streik enn på lenge, skriver Fellesforbundet i pressemeldingen.

– Rask opptrapping

Partene møttes fredag til tvungen mekling hos Riksmekleren. Meklingen har frist ved midnatt natt til søndag, og blir de ikke enige, er det streik fra søndag 20. september. Det er NHO Transport som forhandler på vegne av arbeidsgiverne.

Sivertsen er tydelige på at dette bare er starten. Opptrappingen vil komme raskt om ikke partene finner en løsning.

– Hvis vi kommer til det punkt at vi må utvide, vil vi trappe opp raskt. Vi har til sammen over 10.000 sjåfører vi kan ta ut i streik. Det vil i så fall stoppe all busstrafikk i Norge, sier Sivertsen.

NHO transport opplyser at totalt 2.308 sjåfører innen NHO-området tas ut dersom det blir streik.

– I tillegg kommer et stort uttak hos Vy buss AS, som er meddelt Spekter, skriver NHO i en pressemelding.

Ingen skolekjøring

Brakar, som har bussene i Drammen kommune, skriver i en pressemelding at en streik vil medføre at alle deres avganger vil bli innstilt.

De ber alle sine kunder følge med på nyhetene.

Brakar har noe skoleskyss som ikke vil bli innstilt, men ingen av disse er i Svelvik-distriktet. Dette er fordi avgangene kjøres av sjåfører som ikke er organisert.

Ifølge Brakar vil skoleskyss med drosje kjøres, med unntak av drosjekjøring som er mating til skolebusser som ikke går.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken