Gå til sidens hovedinnhold

38 nye korona-tilfeller

Det siste døgnet har 38 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. Av disse er 26 nærkontakter av kjent koronasmittet person, mens 12 smittede har ukjent smittevei. Det er også i dag påvist smitte knyttet til barnehage, skole og helseinstitusjon.

Vi har fått en del av prøvesvarene fra Oslo i går, og analyseringen av gårsdagens prøver er som planlagt flyttet tilbake til Drammen sykehus. Fredag regner vi med å få svar på onsdagens prøver som analyseres i Oslo, og torsdagens prøver som analyseres ved Drammen sykehus. Det betyr at vi kan forvente opp mot dobbelt så mange positive prøvesvar inn i dag, i forhold til det man ellers skulle forvente, forklarer kommuneoverlege John David Johannessen og fortsetter:

- Det kan også strekke seg til lørdag at vi får svar fra begge laboratoriene, før vi igjen har en mer normal rytme i prøvesvarene. Derfor er det er fortsatt for tidlig å si noe om reell utvikling i antall smittede denne uka, så vi får utsette vurderingen av tiltakseffekten enda litt til.

Kommuneoverlegen minner om hvor viktig det er at de som venter på prøvesvar holder seg hjemme til de har fått testresultatet. Også personer som er i husstand med en som er nærkontakt, som har symptomer og venter på prøvesvar, må holde seg hjemme!

I barnehagene Årbogen og Senterbarnehagen FUS er det påvist smitte hos ansatt, som medfører at både barn og ansatte settes i karantene. Ved Solberg skole er en elev smittet, og ved Åskollen skole er en ansatt smittet. Ved begge disse skolene settes elever og ansatte i karantene.

Ved Saniteten bo- og servicesenter har den systematiske testingen avdekket koronasmitte hos ytterligere en beboer og en ansatt. Dette medfører at både beboere og ansatte settes i karantene. Ved Åskollen sykehjem har en ansatt testet positivt, også dette som følge av systematisk testing.

Hjemmesykepleien, Tangen, har fått påvist smitte hos en av sine ansatte. Dette medfører at beboere og en ansatt settes i karantene.

Totalt er det registrert 1312 tilfeller av koronasmitte i Drammen siden mars i år.

Kommentarer til denne saken