Gå til sidens hovedinnhold

45 nye korona-tilfeller

45 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 39 personer er enten nærkontakter eller har kjent smittevei av tidligere påviste tilfeller. Hos to personer er det ukjent smittevei, og hos fire personer pågår smittesporingen fremdeles.

I hjemmesykepleien Øren har en bruker har testet positiv, noe som medfører karantene for to brukere og to ansatte. I Senterbarnehagen FUS har en ansatt testet positiv, og både barn og ansatte må i karantene som en konsekvens av det.

I tillegg er flere av dagens rapporterte smittede tilknyttet skolene i Drammen. Både ved Brandengen skole, Marienlyst ungdomsskole, Åskollen skole og Åssiden vgs. er det påvist smittetilfeller som får konsekvenser for elever og lærere. Smittesporing pågår fortsatt, men så langt betyr det at 102 personer må i karantene inn i påskeuka på grunn av påvist smitte ved skolene.

Nedgang siste to uker

De siste 14 dager er det påvist 666 nye smittetilfeller. Det er en nedgang fra gårsdagens 687 smittetilfeller.

Det er positivt at vi kan se en nedgang i smittetallet over en toukers periode, men det er for tidlig å si noe om at smittekurven har snudd som følge av nedgangen fra i går. Vi kan ikke se på enkeltdager, men må vurdere over flere dager, sier smittevernoverlege Einar Sagberg. Nå har vi hatt strenge restriksjoner såpass lenge at vi skal begynne å se resultater av dette etter hvert. Det er ikke tvil om at det er et svært høyt smittetrykk i Drammen kommune om dagen. Vi står fortsatt i en alvorlig situasjon, og har fortsatt en stor jobb foran oss. For å klare å snu dette må alle ta sitt ansvar og følge smittevernreglene, sier Sagberg.

I går ble det bestemt at barnehagene i Fjell skolekrets måtte stenges i perioden 29. mars til og med 31. mars som følge av en dramatisk økning i koronasmitte i dette området. Barnehagene vil være åpne for barn med særlige behov eller som har minst en forelder i samfunnskritisk funksjon.

Det er behov for å stoppe smittespredning gjennom de møteplassene som fortsatt finnes i de hardest rammede delene av kommunen, og stenging av barnehager på Fjell ble vurdert som et nødvendig tiltak for stanse den pågående smittespredningen, sa kommuneoverlege John David Johannessen i går.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3360 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken