Gå til sidens hovedinnhold

48 nye korona-tilfeller: – Bekymringsfullt

48 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det sist døgnet fått påvist koronasmitte. 40 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Smitteveien er foreløpig ukjent for de siste åtte. Én av dem som er smittet, har fått påvist smitten etter hjemkomst fra reise i utlandet.

Flere av kommunens barnehager, skoler og helseinstitusjoner er berørt av smittetilfellene som rapporteres i dag.

Både i Gulskogen barnehage og Espira Gåserud barnehage er det påvist smitte, og både barn og ansatte settes i karantene.

Ved Brandenga skole, Gulskogen skole, Fjell skole, Veiavangen ungdomsskole og Drammen videregående skole er det påvist smitte. Både elever og lærere settes i karantene. Noen smittetilfeller fører også til forlenget karantene for elever og lærere som er satt i karantene tidligere.

Les også

Vurderte om Svelvik skulle slippe unna de harde tiltakene

Fortsatt økende smittetrykk

Ved Losjeplassen bo- og servicesenter har en ansatt testet positivt. Dette medfører at fire beboere og to medarbeidere settes i karantene. Det er også påvist smitte i tilknytning til hjemmesykepleien ved både Fjell, Gulskogen og Losjeplassen. Her foregår smittesporingen, og det er foreløpig uavklart hvor mange som må i karantene som følge av disse smittetilfellene.

- Vi er glade for at smittetallene foreløpig ikke har eskalert videre oppover. Dagens tall ligger omtrent på det som har vært snittet de siste dagene, men det er ingen tvil om at vi har mye smitte i kommunen for tiden. Smittetrykket i Drammen kommune er fortsatt økende, og det er bekymringsfullt. Derfor er vi forberedt på at vi kan komme til å se enda høyere smittetall i tiden fram mot påsken, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2910 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Les også

– Jentene var skikkelig fortvila. Dette får store konsekvenser

Les også

Synes du det er forvirrende? Dette er tiltakene

Kommentarer til denne saken