48 nye tilfeller – Nå har over 1.000 fra kommunen fått påvist koronaviruset

Siden det første koronatilfellet i våres, har nå over 1.000 personer fra Drammen kommune fått påvist viruset.

DEL

48 personer har fått påvist koronasmitte siste døgn. 38 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller og for ni er smitteveien ukjent. En person har fått påvist smitte etter å ha vært i utlandet.

– Det er ikke noe hyggelig å konstatere at vi har passert 1000 smittetilfeller i Drammen kommune. I løpet av fire måneder før sommeren hadde vi 206 tilfeller. Nå har vi langt over 500 bare i løpet av de to siste ukene, og vi er den kommunen i landet som er hardest rammet for tiden sett i forhold til folketallet, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Hun håper tiltakene som er iverksatt vil bidra til å snu trenden.

– Med den smitteutviklingen vi har sett de siste ukene, må vi regne med høye smittetall også den nærmeste tiden. Men vi har iverksatt tiltak som skal bidra til å begrense smittespredningen, så vi håper at tallene på nye smittede pr. dag ikke fortsetter å stige, men snart kan flate ut og deretter synke, sier Myrvold Berg.

I løpet av det siste døgnet er det påvist smitte både i barnehage, barneskole, ungdomsskole, videregående skole og ved helseinstitusjoner.

Ved Åssiden videregående skole er det påvist smitte hos en elev og en ansatt, som får konsekvenser for skolen. Ved Bragernes og Brandengen skoler er en elev smittet. I tillegg har to elever fått påvist smitte ved Børresen skole.

Innenfor helsesektoren er det påvist koronasmitte ved Saniteten bo- og servicesenter. En ansatt har fått påvist smitte. Fire beboere er i karantene, mens det fortsatt jobbes med kartlegging av de ansatte.

En ansatt har også fått påvist smitte ved Fjell bo- og servicesenter.

Siden begynnelsen av mars har 1041 personer fått påvist koronasmitte i Drammen kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken