Gå til sidens hovedinnhold

52 nye korona-tilfeller

52 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 44 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Smitteveien er foreløpig ukjent for sju personer, og én har fått påvist smitte etter hjemkomst fra reise i utlandet.

Flere skoler er også i dag berørt av smittetilfeller. Både ved Fjell skole, Åssiden videregående skole og Heltberg videregående skole er det påvist smitte. Ved Tryggheim barnehage er det også påvist smitte, og barn og ansatte er satt i karantene.

Alle som er satt i karantene, må følge systemet for testing så fort som mulig etter at de ble satt i karantene og på nytt tidligst etter sju dager i karantene. Husstandsmedlemmer av dem som er satt i karantene, sitter i ventekarantene til den første koronatesten er negativ.

I tilknytning til Deli de Luca på Bragernes torg er det påvist flere smittetilfeller. Det er påvist smitte både blant ansatte og kunder. Kommuneoverlegen ber derfor alle som har vært innom Deli de Luca på Bragernes torg etter 10. mars om å være ekstra observante på koronasymptomer og bestille tid til testing dersom de får symptomer.

- Dagens smittetall er det fjerde høyeste tallet som rapporteres for en enkeltdag siden slutten av november i fjor. De rapporterte smittetallene varierer fortsatt fra dag til dag, og det er viktig å se utviklingen over flere dager for å si noe om det generelle smittetrykket. Vi nærmer oss nå at tre prosent av innbyggerne har fått påvist koronasmitte siden sykdommen første gang ble påvist i Drammen kommune i mars i fjor og vet at sannsynligvis er det noe over halvparten av alle smittetilfellene som blir påvist. Med dagens rapporterte smittetall er det 2999 personer som er blitt smittet av koronaviruset, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2999personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken