Gå til sidens hovedinnhold

63 nye korona-tilfeller: – Har en stor jobb foran oss

63 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 52 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien foreløpig er ukjent for de 11 øvrige.

En god del av dagens smittetilfeller har konsekvenser for flere av kommunens skoler. Det er påvist smitte ved både Øren skole, Brandengen skole, Fjell skole, Marienlyst skole, Galterud skole, Børresen skole, Drammen videregående skole og Åssiden videregående skole. Både elever og lærere settes i karantene, og en del elever og lærere får forlenget sin karantene som følge av nye smittetilfeller.

I Fjell barnehage er det to kohorter som må i karantene som følge av påvist smitte.

Ingen av dagens rapportere smittetilfeller har konsekvenser for kommunens helsetjenester.

– 63 påviste tilfeller i løpet av ett døgn er et høyt tall. Men det ble rapportert i går at det kan være litt variasjon fra dag til dag på grunn av tiden det tar å få svar på prøvene som analyseres. Derfor er det viktig at vi ikke leser de daglige tallene for kategorisk. På samme måte som 28 tilfeller i går ikke kunne tolkes som at smitten var på vei ned, kan vi ikke tolke dagens tall som at smittetrykket har økt ytterligere. Vi må se utviklingen over noen dager, sier kommuneoverlege John David Johannessen i en pressemelding.

– For høyt

Det har nå gått ni dager siden det ble registrert en kraftig økning i smittetrykket i Drammen kommune. I denne perioden er det rapportert om 376 nye smittetilfeller. Dette gir et gjennomsnitt på i underkant av 42 tilfeller pr. dag.

- De siste seks dagene har tallene gått opp og ned hver dag. Men gjennomsnittstallene gir oss et godt bilde på hvor smittetrykket ligger for tiden. Det er for høyt, og vi har en stor jobb å gjøre foran oss for å redusere smittetrykket fram mot påske. Nå er det halvannen uke igjen til påskeferien starter for mange, og den kan dessverre bli ganske dyster for mange hvis vi ikke får redusert smittetrykket. I verste fall er det mange som kommer til å gå gjennom årets påske med sykdom. Det håper vi selvfølgelig å unngå, sier kommuneoverlegen.

Både kommuneoverlege John David Johannessen og smittevernoverlege Einar Sagberg har oppfordret innbyggere med luftveissymptomer, sår hals eller andre symptomer på koronasykdom til å teste seg. Den oppfordringen har innbyggerne i Drammen kommune tatt innover seg, og det er Johannessen svært glad for.

Rødt nivå

Med virkning fra sist mandag ble smittevernnivået endret til rødt på alle ungdomsskolene og de videregående skolene i Drammen kommune. I går ble det besluttet at også barnehagene og barneskolene settes på rødt nivå med virkning fra i dag. Dermed er barnehagene og alle skolene på rødt nivå fram til og med uka etter påske.

Det presiseres at rødt nivå ikke betyr hjemmeundervisning. På rødt nivå vil skolene fortatt være åpne, og undervisningen vil primært skje i klasserommet med lærer til stede. Skolene i kommunen varierer imidlertid i størrelse og utforming. Det vil derfor bli noen ulike løsninger mellom skolene.

Foresatte til barn i barnehagene og på barneskolene får nærmere informasjon om barnehage- og skolehverdagen på rødt nivå direkte fra barnehagene og barneskolene.

Eventuell videreføring av rødt nivå på barnehagene og skolene blir vurdert etter påske.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2863 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken