74 nye korona-tilfeller

DEL

74 personer har fått påvist koronasmitte siste døgn. Dette er det høyeste antallet som er registrert smittet siden starten av mars. Bare siden mandag, er det påvist koronasmitte hos 329 personer i Drammen kommune.

- Vi har tre dager bak oss med litt lavere enn tirsdagens rekordhøye antall smittede. Utviklingen peker dessverre feil vei, men med de kraftige restriksjonene som er innført, er selvfølgelig målet at smitteutviklingen først skal flate ut og deretter falle. Selv om vi alle nå gjør vår del for å stoppe smittespredningen vil det nok fortsatt gå en stund før vi kan håpe på at smittekurvene faktisk er snudd og peker nedover igjen, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Hun legger ikke skjul på at situasjonen er alvorlig med så mye smitte i kommunen og er klar på at alle må ta ansvar ved å følge de smittetverntiltakene som er innført.

Av de 74 som har fått påvist smitte siste døgn, er det 57 som er nærkontakter. 15 personer har ukjent smittevei, mens det fortsatt jobbes med smittesporing for to personer.

Også i løpet av det siste døgnet er det meldt om flere smittetilfeller ved skolene i kommunen, som får konsekvenser for elever og lærere. Ved Kjøsterud skole, Aronsløkka skole og Gulskogen skole er det påvist smitte hos elever. I tillegg er det påvist nye smittetilfeller ved Åssiden videregående skole.

På Åskollen bo- og servicesenter er det systematisk testing av beboere og ansatte i oppfølgingen etter tidligere påvist smitte. Nå har en beboer og tre ansatte testet positivt på koronasmitte.

En ansatt som jobber med mennesker med nedsatt funksjonsevne har fått påvist smitte, noe som medfører karantene for tre brukere og seks ansatte.

Siden starten av mars har til sammen 1115 personer fått påvist koronasmitte i Drammen kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken