Gå til sidens hovedinnhold

82 prosent vil ha Drammens gamle byvåpen – stem på din favoritt her

Artikkelen er over 1 år gammel

Bare tolv prosent av dem som har stemt i Drammens Tidendes avstemning om kommunevåpen vil ha «Årringer», som vant designkonkurransen.

(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Sju prosent vil derimot ha en ny designkonkurranse, går det fram av avstemningen.

Saken med avstemningen ble publisert torsdag ettermiddag, og siden da har 727 personer avgitt stemme (pr. søndag kl. 14.40).

Spørsmålet om hvilket kommunevåpen Nye Drammen skal ha har satt sinnene i kok det siste året, og tirsdag skal de folkevalgte ta en avgjørelse i saken.

Det ene forslaget er at Drammens byvåpen skal velges som nytt kommunevåpen. Det andre forslaget er vinneren av konkurransen om nytt kommunevåpen – «Årringer – ringvirkninger». Det tredje forslaget er at det skal settes i gang en ny profesjonell konkurranse om et nytt kommunevåpen.

Drammens Tidende publiserte torsdag en sak der folk selv kunne gå inn og si sin mening om saken, og pr. søndag er Drammens gamle byvåpen en soleklar favoritt.

Du kan fortsatt påvirke sluttresultatet av avstemmingen, og her avgir du din stemme.

Politikerne har ikke på noen måte greid å bli enige om saken. Også internt i de forskjellige partiene har diskusjonen gått høyt. Vinneren av designkonkurransen, «Årringer» fikk vesentlig mer negativ og spottende omtale enn begeistret tilslutning.

Mens Høyre har sagt at de vil fristille sine representanter, går Ap inn for en ny designkonkurranse. MDG har ikke tatt stilling til saken, mens Frp vil gå inn for Drammens gamle byvåpen, ifølge gruppeleder Ulf Erik Knudsen.

Lytt til folket – bevar Drammens byvåpen

Debatten om kommunevåpen: Umulig å forutsi hva som blir vedtatt

Kommentarer til denne saken