Gå til sidens hovedinnhold

– Alltid hyggeligere med lave smittetall

Fem personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle fem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.

Ved både Drammen videregående skole og UngInvest er det påvist smittetilfeller, og elever og lærere settes i karantene.

Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– Det er alltid hyggeligere med lave smittetall, og i løpet av den siste måneden har vi bare hatt fem dager med færre smittetilfeller enn det som rapporteres i dag, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Han minner imidlertid om at vi har hatt nokså mange dager den siste måneden med flere enn ti tilfeller. Så det er for tidlig å trekke noen konklusjoner basert på dagens smittetall. Men kombinasjonen av et lavt smittetall og ingen ukjente smitteveier, er positivt.

– Den siste tiden har vi sett en nokså høy andel med ukjent smittevei. Men nå har vi to dager på rad hvor alle som har fått påvist smitte, har vært nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Dette gjør smittesporingsarbeidet enklere, og vi får forhåpentligvis brutt smittekjedene, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4372 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken