Gå til sidens hovedinnhold

Årets FrivilligBørs: Oppfordrer enkeltpersoner til å delta

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er duket for den femte utgaven av FrivilligBørs i Svelvik. Det blir også den siste i den «gamle» kommunen.

Svelvik kommune satser likevel på å beholde børsen lokalt i «nye» Drammen.

Årets børs går av stabelen 31. januar og starter klokka 18.00. Selve børstimen er fra klokka 18.30 til 19.30.

Realiserte leksehjelp

På frivilligbørsen møtes foreninger, bedrifter, enkeltpersoner og kommunale tjenester for å inngå avtaler med hverandre om ulike frivillige tjenester.

I fjor ble det gjort totalt 43 avtaler på de to timene som var til rådighet.

Blant annet ble det inngått en avtale mellom Svelvik kirke og Frivillighetssentralen om leksehjelp for voksne på ByLaben.

Det endte med at seks frivillige stilte opp, slik at voksne med språkvansker kunne få hjelp hver tirsdag.

– Jeg er utdannet lærer, men da jeg ble syk måtte jeg slutte i jobben. Jeg savner sånn å lære bort, og synes dette var en fin anledning til å jobbe med noe jeg er glad i, sa Mette Bærle, en av de frivillige, da Svelviksposten omtalte saken i april i fjor.

Dåpskjoleutstilling ble et faktum

Et annet eksempel på avtaler som ble realisert var dåpskjoleutstillingen i Berger kirke. Det var et resultat av en avtale under børsen mellom kirken og husflidslaget.

Fotoklubbens bilder som pynter opp på ByLab kom også som et resultat av børsen.

LES OGSÅ: Stenger grendehuset for å pusse opp: – Vi får henvendelser fra folk som sier «bare ring når dere trenger noen til å male, skru og ordne»

Den første, den morsomste og den mest kreative avtalen

Den første avtalen som ble inngått i fjor var mellom Nesbygda Brass og Tangen skole.

Den morsomste avtalen vant Fossekleiva Kultursenter ved Franzisca Aarflot, som inngikk en avtale hvor de skal lage videomapping/kunst på/i Berger kirke. Presten skaffer skumle historier fra kirkegården til «Storyboard» i Fossekleiva.

Den mest kreative avtalen gikk til Svelvik fotoklubb og sykehjemmet. De ble enige om at fotoklubben skulle fotografere gode øyeblikk av beboerne mot lån av lokaler.

LES MER OM FJORÅRETS FRIVILLIGBØRS HER: Kultursenteret lagde årets morsomste avtale med presten

Oppfordrer alle til å komme

FrivilligBørs er åpent for alle, både med og uten en plan.

– Gå ikke glipp av denne muligheten til å vise fram din forening, bedrift eller avdeling, til å knytte kontakter, til å finne meningsfylte oppgaver og gode løsninger og til å være med å gjøre Svelvik til et enda bedre sted, oppfordrer daglig leder ved Frivilligsentralen Heidi Smedsrud Hansen, i en pressemelding.

Hun understreker at de trenger enkeltpersoner på børsen også, og at man ikke trenger å være knyttet til en bedrift eller forening for å møte opp.

Blant annet ønsker de noen som kan bidra for nyankomne flyktninger i prosessen med å bli kjent med Svelvik. De trenger også noen som vil ta litt ansvar for filosofikafeen til Frivillighetssentralen.

 

Kommentarer til denne saken