Åtte nye smitte-tilfeller

DEL

Åtte personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte.

Seks av dem som nå har fått påvist smitte, er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller. De to siste har fått påvist smitten etter utenlandsreiser. Begge to har vært i karantene etter hjemkomst til Norge.

- I løpet de tre siste dagene er det blitt påvist 20 nye tilfeller av koronasmitte i Drammen kommune. I begynnelsen av uka, fra mandag til torsdag, var det til sammen sju tilfeller. Daglige tall forteller ikke hvordan utviklingen er. Det gir mer informasjon å se på ukentlige tall og utviklingen i dem. Dessverre er trenden stadig mer smitte, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Regjeringen har varslet at den i løpet av kommende uke vil komme med nye tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset.

Det er uansett hver og én av oss som må være bevisste på å forebygge smittespredningen, uavhengig av hvilke tiltak som kommer fra myndighetene, sier Johannessen og minner om de viktigste smittevernanbefalingene:

Hold minst én meters avstand.Vær flink med både hånd- og hostehygieneHold deg hjemme og la deg teste for koronavirus når du er syk.

- Nå som smitten stiger er det også god grunn til å minne om viktigheten av å begrense antall personer man har nær kontakt med. De du velger å omgås og ha nær kontakt med utenom egen husstand, bør være personer du kan akseptere å bli smittet av eller å smitte selv dersom du er syk. En tilsynelatende frisk person kan bære smitte med seg. Hvem dette er, vet vi jo ikke før smitten er gitt videre, sier John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars har 375 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken