Gå til sidens hovedinnhold

Åtte nye smittetilfeller siste døgn

Det er siste døgnet påvist smitte hos åtte innbyggere i Drammen kommune. Hos syv er smitteveien kjent, mens den er ukjent for en person.

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner er berørt av dagens smittetilfeller.

Antall påviste tilfeller siste 14 dager er 166. Dette er på nivå med antallet som ble rapportert i går. Da var tallet på 165.

Av de 166 som har fått påvist smitte den foregående toukersperioden, var det 92 som fikk påvist smitte den første uka, mens det er 74 den andre uka.

- Smittetallene de siste to ukene er fortsatt høyt, men det er gledelig å se at antallet smittede har en nedadgående trend. For å hindre ny smitteøkning er det fortsatt viktig å følge de råd og regler som gjelder til enhver tid, sier kommuneoverlege John David Johannessen, og påpeker viktigheten av å holde avstand, ha et redusert antall nærkontakter i løpet av en uke og unngå steder hvor det er mange mennesker samtidig. Dette nettopp for å unngå situasjoner der smitte kan spre seg til flere personer.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4018 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken