Var det bedre før?

Emma Huisman Moskvil, ansvarlig redaktør og daglig leder, Svelviksposten.

Emma Huisman Moskvil, ansvarlig redaktør og daglig leder, Svelviksposten.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederDenne uken kan vi lese om utfordringene bussjåførene som kjører skolebussen til og fra Berger har på vinterstid. De mener det er utrygt å kjøre ned i Strandveien, da veien er så smal at ungene krabber opp i brøytekantene for å slippe bussen forbi for å snu. Da er det ikke mange centimeter mellom ungene og hjulene på bussen når den kommer mot dem. Bussjåfør Tore Andersen mener derfor det er tryggere for barna å gå opp og ned Bergerveien, slik de gjorde «før i tida», for så å bli hentet med bussen oppe på fylkesveien. Han mener dette alternativet er bedre enn å la bussen passere personbiler i den smale bakken, for det har gått galt før.

Men var det virkelig bedre før? Å la ungene gå opp og ned en uoversiktlig bakke uten fortau. Det er langt fra Strandveien til fylkesveien, og ungene blir gående i veibanen.

Trafikkbildet har forandret seg siden Berger skole ble lagt ned. Stadig flere kjører barna til Tømmerås skole selv, og det betyr også, som Andersen påpeker, økt personbiltrafikk opp og ned bakken. Kan barn og personbiler som møtes på veien virkelig være bedre enn personbiler og buss?

Er det egentlig tryggere, eller føles det bare bedre for en bussjåfør å vite at han ikke har ansvaret for barnas sikkerhet lenger?

Dersom det er så smalt at en buss og personbil ikke kan passere hverandre, kan man jo sette opp lysregulering. Det må være en smal pris å betale for barnas trygghet.

LES OGSÅ:

Kutter busstilbudet til Sande drastisk: fra 23 til fem avganger om dagen 

Det virker som om Svelvik og Sande helst ikke skal komme i kontakt med hverandre mer

Det blir helt umulig for oss å komme oss noen steder

Her er det en holdeplass, men skuret forsvant i fjorden: – Bussene kjører rett forbi 

Artikkeltags