Christine Munkelien Aasen startet for om lag et år siden med betongstøp og maling av figurer. Pinnsvin, nisser, gnomer og engler er blant gjenstandene som har fått liv i verkstedet i kjelleren hennes i Svelvik.

Da Svelviksposten skrev om henne i mai kunne hun fortelle om kunder fra mange ulike steder i Norge som handler hos henne via internett.

Nå tar hun sats og åpner en fysisk butikk som får navnet Betongsprell.

– Jeg har alltid drømt om å ha en liten butikk for meg selv. Det blir fint å komme seg litt ut hjemmefra – det blir kjempedeilig, sier hun til Svelviksposten.

– Vise at vi driver med noe her ute og

Lokalet hun flytter inn i er et rom i det gamle SBV-bygget i sentrum. Her planlegger hun å holde åpent to dager i uken, tirsdag og fredag, i tillegg til hver lørdag.

– Jeg fikk tilgang på dette rommet gjennom foreningene her. Det er fint å blåse litt liv i dette bygget for å vise resten av kommunen at vi driver med noe her ute også. Det er viktig at skjer litt og er litt liv, sier hun, og legger til at hun også planlegger å holde kurs.

Aasen forteller at hun er veldig glad for muligheten til å starte opp i SBV for en billig penge.

– Det er et rimelig lokale, så jeg har vært heldig. Jeg hadde nok ikke åpnet butikk om jeg ikke hadde fått denne muligheten.

Hun er veldig spent på mottakelsen av etableringen hennes:

– Jeg hadde litt panikk forrige uke, og tenkte «herregud hva har jeg gjort». Men jeg kom på andre tanker, da. Dette er litt skrekkblandet fryd, sier hun, og legger til at det stadig har vært folk som har etterspurt om de kan komme hjem til henne for å se på det hun lager.

(Saken fortsetter under bildet)

Støper og maler på spreng

Støpingen av betongfigurene kommer fortsatt til å foregå hjemme på verkstedet i kjelleren, men Aasen vil sitte i butikklokalet å male figurene. I tillegg selger hun egne malerier, decoupage og hekleduker. Det har ifølge Aasen vært veldig etterspørsel og godt salg gjennom sommeren, så de siste ukene har vært ekstra travle:

– Jeg har nesten ikke varer på lager, så den siste uka har jeg støpt to støp i døgnet og malt på spreng.

Det begynner heldigvis å komme mange figurer på plass i reolene i butikklokalet. Åpningsdagen er allerede lørdag 24. oktober.

– Jeg håper noen vil komme inn og se, sier Aasen fornøyd.