Brann i båt – person hentet opp av vannet

En person er hentet opp av vannet etter brannen i denne båten.

En person er hentet opp av vannet etter brannen i denne båten. Foto:

Det brenner i en fritidsbåt på Drammensfjorden. En person hoppet i vannet, og ble reddet av andre båter. Ifølge brannvesenet skal det være gass i båten.

DEL

(Drammens Tidende) SVELVIK: Ifølge innringere skal flere personer ha styrtet til en båt som brenner, rundt 70 meter fra land, i Jordfallbukta. Dette er like ved gipsplatefabrikken på Tørkop i Svelvik.

Innringerne melder om mye røyk i området.

– En person er plukket opp av vannet av andre båter, og skal være i god behold, sier Siv Namork, som er redningsleder ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

Ifølge Namork skal det kun ha vært en person i båten.

Ifølge Tom Berger, som er vaktleder hos 110-sentralen, skal mannen som var om bord i båten ha blitt fraktet til land. Mannen sjekkes av helsevesenet. Han skal ha vært oppegående da han ble reddet.

Brannvesenet fikk melding om brannen rundt klokken 12.30, og brannvesenet har sendt ut båter fra både Drammen og Svelvik.

– Vi har fått melding om at det skal være gass i båten, og den brenner godt, sier Berger.

Det skal være en 28 fots båt som brenner.

Ronny Johnsen var rett i nærheten da han ble oppmerksom på brannen.

– Jeg så plutselig at det veltet opp røyk og flammer. Jeg satte kursen mot båten for å hjelpe til, men så at båtføreren ble reddet opp før jeg kom fram. Da snudde jeg og satte kursen mot land, forteller Johnsen.

Båten ble tatt inn ved Sagbukta.

Artikkeltags