Bruker 40 millioner på prosjektering av ny bybru: – Skal unngå budsjettsprekker

SKISSE: Dette er en av skissene av den planlagte nye bybrua.

SKISSE: Dette er en av skissene av den planlagte nye bybrua. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En ny bybru i Drammen vil koste mellom 327 og 641 millioner kroner. Prosjekteringen alene vil koste 40 millioner, der et mål er å unngå budsjettsprekker.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Rett før jul, fredag 20. desember, skrev ordfører Monica Myrvold Berg og daglig leder Birger Opgård i Degree of Freedom AS under en kontrakt verdt 40 millioner kroner, melder Drammen kommune.

Degree of Freedom skal sammen med underleverandørene Saaha Arkitekter, Knight Architects, Norconsult, AsplanViak, Light Bureau og Scan Survey prosjektere den nye bybrua.

Det var vinnerforslaget til ingeniørene i Degree of Freedom, arkitektene i Saaha Arkitekter, Knight Architects og landskapsarkitektene i Asplan Viak i parallelloppdraget som ble gjennomført av Drammen kommune vinteren 2018.

Saken fortsetter under bildet

KONTRAKT: Påtroppende ordfører Monica Myrvold Berg og daglig leder i Degree of Freedom AS, Birger Opgård, signerer kontrakten med å prosjektere ny bybru i Drammen. Brua skal stå ferdig i 2025.

KONTRAKT: Påtroppende ordfører Monica Myrvold Berg og daglig leder i Degree of Freedom AS, Birger Opgård, signerer kontrakten med å prosjektere ny bybru i Drammen. Brua skal stå ferdig i 2025. Foto:


Ny gangbru for dyr

Den gang var det snakk om både ny bybru og en ny gang- og sykkelbru. Gangbrua ble for dyr, og lenge var det usikkert om Drammen i det hele tatt hadde råd til ny bybru, men det endte med et klart flertall i Drammen bystyre da Arbeiderpartiet hadde bestemt seg.

Planene for ny bybru er todelt. Bane Nor og InterCity-utbyggingen skal stå for den ene delen på Strømsø, der brua må heves på grunn av togene. Drammen kommune skal stå for resten av brua, og det blir en viktig oppgave for Degree of Freedom å koordinere prosjekteringen med Bane Nor.

I tillegg skal det prosjekteres ei midlertidig bru for fotgjengere og syklister. Sammen med kollektivtiltak er dette kostnadsberegnet til 30 millioner.

Saken fortsetter under bildet

TRAPPER NED TIL PLATTFORMENE: Dette er en av skissene.

TRAPPER NED TIL PLATTFORMENE: Dette er en av skissene. Foto:


– Stort fokus på kostnader

– Vi er veldig glade og stolte over at Drammen kommune har valgt vårt team til å gjennomføre denne store og viktige oppgaven, og ser fram til å utvikle ei flott bru for Drammen kommune. Vi har fått med oss at det har vært et stort engasjement rundt bybrua både i presse og i det politiske miljøet. Vi vil i vår prosjekteringsprosess ha stort fokus på kostnader, slik at man unngår budsjettsprekker, samtidig som vi også skal lage en estetisk flott bru, sier daglig leder Birger Opgård hos Degree of Freedom i en pressemelding.

Degree of Freedom er et Arkitekturorientert ingeniørkontor med hovedkontor i Oslo og kontorer i Valencia i Spania og Aten i Hellas. Flere av ingeniørene har sin bakgrunn fra kontoret til den verdenskjente spanske arkitekten Santiago Calatrava.

Artikkeltags