Bygger pumpestasjon i Havnevikveien

Artikkelen er over 1 år gammel

Snart får beboerne mulighet til å knytte seg til det offentlige vann- og avløpsnettet.

DEL

De neste ukene skal kommunens vann- og avløpsavdeling jobbe for fullt i Havnevikveien. Der skal det nemlig bygges en pumpestasjon, samt etableres tilknytningskummer for kommunalt vann og avløp.

Det melder kommunen på sine hjemmesider.

– Disse husstandene får nå mulighet til å knytte seg til offentlig vann og avløp, sier Robert Hytten Hansen, leder for prosjektet.

I full gang

Prosjektperioden begynte denne uka og varer ut uke 41. Tirsdag er arbeidet allerede i gang, og prosjektleder Hansen sier at alt går etter planen enn så lenge.

– De er i gang og graver allerede, sier han.

Det er entreprenøren som har ansvar for sikkerheten i forbindelse med arbeidet, men ifølge Hansen er området sikret i tråd med gjeldende regelverk, blant annet med skilt som opplyser om anleggsarbeidet.

Kommunen ber berørte beboere likevel til å være ekstra oppmerksomme, og om å orientere barn om faremomenter ved anleggsområdet.

Allerede kommer det sjøledninger inn i området, og det er derfor en rekke kummer der allerede. Den nye tilknytningskummen vil ligge på den andre sida av veien, mens pumpestasjonen blir liggende ved de eksisterende kummene.

Det vil bli lagt rør under veien.

Fordi eksisterende systemer skal kobles på det nye vann- og avløpsnettet, kan det hende at vannet blir stengt av i korte perioder. Ifølge prosjektlederen vil man prøve å begrense disse avbruddene så langt det lar seg gjøre.

Les også: Veiarbeidene i sentrum fortsetter til oktober – skulle vært ferdig allerede

På dagtid

Ifølge kommunen skal arbeidet i all hovedsak foregå på dagtid på hverdager, mellom klokka 07.00 og 17.00.

– Det er ikke planlagt noe kvelds- eller nattarbeid, heller ikke i helger.

– Det vil i så fall kun skje i ekstraordinære tilfeller, sier Hansen.

Forventer ikke mye rystelser

Mange sentrumsbeboere har måttet leve med anleggsarbeid i forbindelse med vann- og avløpsarbeid i Grensegaten og Storgaten i sommer, med tidvis mye rystelser og bråk.

Det er ikke sikkert hvor mye sprengning som må til i området i Havnevikveien, men noe kan det bli.

– Vi vet ikke helt hvordan grunnforholdene er, men man må være forberedt på at det kan bli litt.

– Dersom det blir rystelser, setter vi ut målere for å sørge for at vi holder oss innenfor de fastsatte grenseverdiene, beroliger Hansen.

Les også: Skal asfaltere over én mil av fylkesveien

Artikkeltags