Gå til sidens hovedinnhold

Campingplassene i Drammen kommune får ikke åpne

Artikkelen er over 1 år gammel

Campingplassene i Drammen kommune får ikke åpne for sesongen. Kommuneoverlegen ønsker med tiltaket å hindre spredning av koronaviruset. Det skriver kommunen i en pressemelding.

Fra 3. april 2020 er det ikke lov å bruke campingplasser i kommunen. Dette gjelder for campingvogner, bobiler og telt. Servicebygg som toaletter, felles dusjanlegg og kjøkken skal også holdes stengt.

Til forskjell fra forbudet mot overnatting på hytter, gjelder forbudet mot åpne campingplasser uavhengig av om den som eier vogna eller bobilen bor i Drammen eller ikke.

Det ville vært vanskelig å skille mellom lokale og tilreisende på en campingplass.

- Det er fortsatt slik at det å unngå bevegelser av personer fra en kommune til en annen er i form av å begrense unødige fritidsreiser er ett viktig virkemiddel for å begrense smittespredning, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Hindre smitte

Hovedgrunnen for campingplassforbudet er annerledes en hytteforbudet.

- Mens det nasjonale hytteforbudet handler primært om kapasitet ved de kommunale helse- og beredskapstjenestene, handler stenging av campingplasser om å hindre smittespredning og begrense unødige fritidsreiser, sier Sagberg.

- Vi vurderer at campingplasser er steder hvor folk oppholder seg relativt tett og ofte er mange som deler felles sanitæranlegg, noe som er uheldig i den situasjonen vi er i nå.

Forbudet ble besluttet i forskrifts form av kommuneoverlegen 3. april 2020, med hjemmel i Smittevernloven § 4-1.

Kommentarer til denne saken