– Jeg ønsker å bygge en toppspiller fra Svelvik. Det tenker jeg vi kan få til hvis vi jobber med det. Det som mangler er å skape det miljøet som gjør at vi bidrar med forbedringer, sier Daniel Fuentes (20) til Svelviksposten.

Allerede fra mandag 1. august er 20-åringen den nye treneren i Svelvik Tennisklubb, etter Nino Ariño. Den unge tidligere tennisspillere har store mål i jobben som ny hovedtrener i klubben.

Et av de største målene Fuentes har satt seg før han går inn i en 50 prosent stilling som tennistrener i Svelvik Tennisklubb, og 50 prosent i idrettsfritidsordningen (IFO), som også drives av klubben, er å få tennisklubben opp på en høyere rangering.

– Jeg ønsker å bygge oss oppover fra den divisjonen vi er i nå. Skape et godt miljø av folk som vil holde på med idrett og være aktive, sier 20-åringen som flyttet til Norge for åtte år siden.

LES OGSÅ: Interessen har virkelig tatt til: – Det har jo helt klart blitt en suksess

Ønsker å skape engasjement

For Fuentes begynte det hele allerede i en alder av tre år, da han begynte med tennis. Siden den gang har han likt alle rekkert-idretter og interessen for padel har bare vokst.

– Padel er en ganske morsom idrett, hvor man veldig fort kjenner på mestringsfølelsen. Også har det blitt veldig populært, utdyper han.

Det er spesielt en ting som vekker engasjementet for den ganske nye idretten her til lands, for Fuentes.

– Jeg liker at det er et lagspill. Hvis man har en god kommunikasjon i laget, kan man få til veldig mye spill, i forhold til i tennis.

På spørsmål om hvorfor han tenker det er viktig med et tennis- og padeltilbud i Svelvik, er han klar i talen.

– Man trenger variasjon. Jeg er veldig opptatt av det, sier han og legger til at det er en fin måte å engasjere samfunnet på fordi man blir kjent med nye mennesker.

20-åringen har tidligere trenererfaring fra Holmestrand og Horten, og forteller at tennis er en av de tingene han elsker.

– Jeg tenkte bare, hvorfor ikke gå for å bli trener. Det er jo egentlig drømmejobben, meddeler han.

Det å en dag kunne bli trener på toppnivå, er det store målet til Fuentes, som ifølge han selv er ganske god med folk.

– Det å kunne få en spiller opp fra Svelvik til toppnivå, er virkelig den store drømmen, meddeler han.

LES OGSÅ: Flere har allerede sikret seg: – Det er en veldig spennende vintertid vi går inn i

– Ungdommelig pågangsmot

Audun Kleven er leder i Svelvik Tennisklubb. Han forteller til Svelviksposten at Fuentes tidligere har vært i klubben i Svelvik og blitt trent av den tidligere treneren i klubben, Nino.

Kleven forklarer at det er få trenere med padel-utdannelse i Norge og at 20-åringen skal få muligheten til å ta padel-kurs i tillegg til erfaringen han har som tennistrener.

– Daniel er en flink ung mann. Han har masse ungdommelig pågangsmot og vil være med å bygge klubben videre.

Allerede fra neste uke av får Fuentes prøvd seg ordentlig i jobben. Da skal han sammen med de andre i klubben arrangere padel-sommerskole, for barn fra åtte til 13 år.

– Jeg gleder meg veldig til å starte og ønsker å få så mange som mulig til å komme til klubben og skape flere grupper og få flere personer til å være med i idretten, sier Fuentes.

LES OGSÅ: Nora (23) tok gull i verdenscupen – nå ser hun mot VM