«Bingens». «Brødrene Bingen». «Bingo Brothers». Gutter som har spilt og vokst i klubben, fra de startet på knøttefotball – til å bli bærebjelker for A-laget. De er brødrene som hadde muligheten til å forfølge videre suksess innen toppfotballen, men som bare trivdes så innmari godt på Solbakken – sammen med kompisene sine.

De to blad Bingen er fortsatt ikke eldre enn 19 og 21 år, men har begge personlige egenskaper som gjør at de etablerer varme og gode relasjoner med både barn, ungdom og voksne.

Derfor spurte klubben, for tre år siden, om de kunne tenke seg å bidra som trenere for en annen spesiell gjeng – nærmere bestemt dem som nå utgjør Svelviks Gutter 15.

De var én stor vennegjeng fra første trening. Laget er kjent for ivrige spillere med gode holdninger, men rommer likevel et vidt spekter av menneske- og spillertyper. Noen er tilknyttet den lokale toppfotballen, spiller på kretslaget eller blant dem som i ung alder banker på døra til A-laget. Andre deltar mest av alt for gleden over spillet, motiveres av fellesskapet og har ingen videre ambisjoner utover her og nå. De er; utadvendte, forsiktige, reflekterte, temperamentsfulle og snille 15-, 14- og 13-åringer. Svelvik G15 rommer dem alle.

Når Vegar og Eivin nå skal prioritere arbeid og studier for en stund, og dermed takker av som trenere, er det på sin plass å rette dem en stor takk for jobben de har lagt ned.

De har vært fantastiske rollemodeller for så vel spillere som foresatte på Svelvik G15. De har sett alle, og forstått betydningen av at alle skal inkluderes. Utfordringene har blitt tilpasset hver enkelt, og de har lært bort positiv fotball med fokus på å skape. Spillerne har blitt oppmuntret til å tørre, uavhengig av resultater og ytre press, og til å bli sterke nok til å stå for egne verdier.

Masse ros og humor har det vanket, men like fullt klar tale – om noen har gått over streken. Trenerduoen behersker kunsten å være kule og trygge på samme tid – og totalt har de gjort langt mer for laget sitt enn forventes kan fra trenerhold, uansett alder.

Guttene på laget er til gjengjeld stolte over å stille i den stripete drakta. De har blitt spillere med innsatsvilje, kløkt og mot, men fellesskapet kommer uansett alltid først.

Som et siste høydepunkt, tok Vegar og Eivin med seg sine 19 spillere til Ekebergsletta og Norway Cup denne uka – og lagledelsen har fått unison hyllest fra tribunen. Alle har bidratt og alle har fått skinne, og dette er alltid en rød tråd i lagets struktur. Fingerspissfølelsen er dog finstemt – med hensyn til når «skruen må strammes» og når den kan «løsnes på» igjen.

I et så unikt miljø blir gjerne resultatene deretter, og for en kompisgjeng fra Svelvik er 1/16-finale i Norway Cup ingen liten bragd. At Sotra SK til slutt ble for sterke – og vant med ett mål, har ingen betydning. Spillerne sitter igjen med minner for livet. Det samme gjør foreldrene – og vi liker å tro at dette gjelder for trenerne også.

På vegne av spillere, foresatte og hele klubben: Takk for strålende innsats Vegar og Eivin!
Heldigvis kommer vi ofte til å sees på Solbakken uansett (og det går vel neppe så veldig lenge før dere blir spurt om å bidra på trenerfronten igjen), men aller først ønsker vi dere lykke til på banen når A-laget inviterer til fotballfest mot Sande 11. august, under Svelvikdagene 2023.

Stolthet – Innsats – Fellesskap

(Denne teksten ble først publisert på Svelvik IFs sin facebookside.)