«Det var en glipp» kunne kommunen beklage seg med forrige uke, da vi skrev om at Svelvik nok en gang var «glemt» av administrasjonen i Drammen.

Da i forbindelse med utredning av byrom og uterom, der ikke en eneste organisasjon fra Svelvik var representert på lista over de det burde innhentes innspill fra.

Men dessverre var ikke dette første gang Svelvik ble «glemt». Dette skjedde også i forbindelse med utredning av definerte sentrumsområder tidligere i år.

Da vi torsdag skrev om at de politiske møtene som vanligvis avholdes i Drammen rådhus skal fordeles på rådhuset, samfunnshuset i Mjøndalen og den tidligere kommunestyresalen i Nedre Eiker, var det en selvfølge at vi først tenkte Svelvik var «glemt» igjen.

Kommunen gikk raskt i forsvarsposisjon, og kommunikasjonsavdelingen mente (indirekte) at vi kokte suppe på spiker.

Men gjør vi egentlig det?

Svelviksposten er her for sine lesere i og fra Svelvik. En av våre aller viktigste jobber kom etter kommunesammenslåingen. Den er å kjempe for Svelvik og sørge for at sørlandsidyllen ikke drukner i den nye storkommunen.

At noen mener dette kanskje ikke var en sak, får så være. Men når du er blitt glemt to ganger på få måneder, så er det lov å stille spørsmål ved vurderingene til kommunen.

«Burde man ikke vurdere å ha et møte i den minste delen av kommunen, sånn at politikerne får se Svelvik også?» spurte vi kommunen om. Svaret var fortsatt at disse møtene «ikke var ambulerende», og at det å ha møtene i Mjøndalen bare var midlertidig.

Svelvik er mer enn bare ytterkanten av kommunen. Her finnes bønder, industri, butikker, frisører og restauranter, for å nevne noe. Byen trenger å få positiv oppmerksomhet, slik at flere ønsker å komme hit. Å drukne i storkommunen er ikke positivt, og administrasjonen i kommunen burde være aktive og interesserte i å løfte den minste byen også.

Det kan gjøres på en så enkel måte som å legge møter til Svelvik, og få flere til å lære byen å kjenne.

Heldigvis er det flere politikere som mer enn gjerne snakker høyt om Svelviks positive sider og vil løfte byen og bygge videre på sørlandsidyllen.

Heldigvis er det bedrifter som tør å komme og satse her i byen, og det er bedrifter som allerede har vært her i en årrekke.

Uheldigvis sitter det en administrasjon inne i Drammen som ikke er interessert i å bruke Svelviks kvaliteter.