Lørdag 4. mars

Blåser liv i Sørperennet

Skigruppa i SIFs ivrigste drar i gang en gammel tradisjon som kan bli litt av en skitur i Svelvikmarka.
«Rennet skal foregå i klassisk skigange i en kupert og artig trasé på ca. 32,26 km. Rennet skal foregå med intervallstart og kun klassisk skigange (det er påbudt med festesmøring). De som starter på blanke ski får ikke premie, startnummer eller heder og ære. Bare spott og spe», skriver arrangørene på Facebook.
Ingen startavgift, premie til beste mann og kvinne, samt uttrekkspremier som trekkes på startnummeret. Skiløperne deltar på eget ansvar.

På kvelden toppes det hele – i Solbakken klubbhus – med en dose skihistorie, servert av selveste Thor Gotaas.
Varer fra 18.00 til 20.00 – inngang 200 kroner. Du finner mer informasjon her.

Svelvikposten skrev nylig om denne begivenheten:Lørdagsåpent bibliotek

Utvalgte lørdager holder Svelvik folkebibliotek åpent fra 11.00 til 15.00. Kom innom for koselig lørdagsstemning, god litteratur, kaffe & te, inviterer biblioteket. Biblioteket har også brettspill, sjakk, leker og lego – for både store og små barn.

Tirsdag 7. mars

Møteplass Berger

Her blir det tur i nærområdet kl. 11.00-12.00. Oppmøte utenfor Cafe Jebsen. Etterpå blir det bokprat med biblioteket, fra kl. 12.00 til 14.00. (Programmet for møteplass Berger framover finner du her. )

Svelviksposten skrev om dette tilbudet ved oppstarten høsten 2022:

Onsdag 8. mars

Kvinnedag i Fossekleiva

Berger historielag markerer den internasjonale kvinnedagen i Fossekleiva kl. 18:00. Her kan du blant annet bli nærmere kjent med tre spennende lokale kvinner, som har bidratt til å gjøre Berger til det unike stedet det er – og har vært. Det blir også minikonsert med Aina Negaard, og servering av nostalgiske kaker m.m. – laget av gamle oppskrifter fra Berger, i Cafe Jebsen.

Mer informasjon finner du på Fossekleiva kultursenter og Berger museums facebookside.

Nesvang grendehus

Det blir igjen sykafé med strikking og skravling i grendehuset kl. 17.30. Inngang på kroner 60 går til leie av lokalet. Ellers blir det servering av kaffe og te – og kake, hvis noen har følt seg kallet til å bake ;-) Mer informasjon finner du her.

Du kan lese en reportasje fra sykafeen her:

Torsdag 9. mars

Vis hva du vet – på Jebsen

Quiz med Mette Berle på Cafe Jebsen kl. 18.30. Mer info her.

Torsdag 16. mars

Barnas Turlag DNT

Bålpanne og niste ved Løvegapet med Barnas Turlag. Oppmøte ved Berger barnehage kl. 17.30. Mer informasjon blir å finne på Barnas Turlag Svelviks facebookside.

Torsda'n på Berger spesial

Denne gangen byr Torsdagsgjengen på intimkonsert med Aina Negaard kl. 18.30 i Cafe Jebsen. Aina Negaard er sanger og låtskriver bosatt i Svelvik. Hun debuterte i 2012 med «Love is no crime» og har beveget seg mellom ulike sjangre, men har nå landet på visesang. Velkommen til en konsertopplevelse med lun stemning og tekster til ettertanke, skriver arrangørene på Facebook.

Prøysen for voksne

Musikkutvalget i Svelvik menighet inviterer til «Prøysen for voksne» torsdag 16 mars kl. 19.00 i Svelvik kirke. Hilde Hummelvoll (lærer og NRK-programleder) og Yngve F. Kristiansen (Musiker og skuespiller) byr på en Prøysen-forestilling som inneholder kjente og mindre kjente sanger og fortellinger, og viser en Prøysen som overrasker. Inngang: 250 kroner.

Tirsdag 21. mars

Møteplass Berger m. konsert

Vi går på tur i nærområdet kl. 11.00-12.00. Oppmøte utenfor Cafe Jebsen. Etterpå venter konsert med artist og trubadur Magne Frydenlund – i Café Jebsen fra 12.00 – 14.00. (Program for møteplassen framover finner du her.)

Møt Abida Raja - på Svelvik bibliotek

Klokka 19.00 kan du få oppleve Abida Raja i samtale med journalist og forfatter Håkon F. Høydal - om boken "Frihetens øyeblikk". Dette er boken om Rajas vonde og langvarige kamp for å få bestemme over eget liv, ført i pennen av Høydal. Boka gir et sterkt innblikk i oppveksten og livet til en representant for dagens voksne norsk-pakistanske kvinner, som ble født i Norge, men ikke ble en del av det norske samfunnet. "Frihetens øyeblikk" er omtalt som fjorårets viktigste og modigste bok og fikk terningkast seks i både Dagbladet og VG.
Arrangementet er gratis men man må reservere plass. Meld deg på på nettsiden: https://www.drammensbiblioteket.no/events, ta kontakt med biblioteket på [email protected] - eller spør i skranken.


Torsdag 23. mars

Hvem er avbildet i Berger museum?

Berger museum og Berger historielag – vil sammen med de besøkende – prøve å komme fram til hvem personene på de gamle bildene i museet er. Harald Hansen fra Berger Historielag kommer for å holde foredrag om hvordan det var å være arbeider ved fabrikken. Varer fra kl. 18.00 til 20.00.

Fredag 24. mars

Premiere: «Robin Hood – bomskytteren fra Sherwoodskogen»

SvelvikDramaten gjenoppstår, og fredag 24. mars går teppet opp for første gang for deres oppsetning av det humoristiske teaterstykket «Robin Hood – bomskytteren fra Sherwoodskogen».
Forestillingen vises totalt fem ganger, i Kinogården, denne helgen: fr. kl. 18.00, lø. kl. 15.00 og 18.00 og sø. kl. 15.00 og 18.00
Billetter kan kjøpes hos Kiwi Bjørnstad. Dørene åpnes 30 min. før forestilling.

Lørdag 25. mars

Barnekunst

KunstRom – ny utstilling i Fossekleiva. Barnehagebarna fra Berger, Ebbestad, Støa og Tømmerås har lagd kunst i store formater – sammen med tre profesjonelle kunstnere. Dette er en utstilling du ikke har sett maken til! Årets tema er Figurteater. Utstillingen vises fram til 23. april. (Informasjon kommer på Fossekleiva kultursenter og Berger museums facebookside.)

Søndag 26. mars

Konsert

Søndag 26. mars kl. 18 holder Svelvik musikkorps konsert med ukrainsk musikk på samfunnshuset.

Onsdag 29. mars

Ny utstilling i Café Jebsen

Kunstner Lill-Ann Prøis viser arbeider innen flere uttrykksformer – inkludert blyanttegninger, akvarell, grafikk og blandede teknikker. Utstillingsåpning i Café Jebsen fra 18.00 til 20.00.
For mer informasjon – se Fossekleiva kultursenter og Berger museums facebooksider.

Og det skjer mer i Café Jebsen denne kvelden:

Forfattermøte med kritikerroste Øyvind Haanes fra Krokstadelva. Hånes snakker om sin siste bok «Det tomme toget» i Café Jebsen – fra 18.00 til 20.00. «En drøm å lese – «Det tomme toget» er så stille og samtidig så mektig, er det nok bare et spørsmål om tid før Øivind Hånes igjen blir nominert til Nordisk råds litteraturpris.», skrev Dagbladets Joakim Tjøstheim i sin anmeldelse av boken.

For mer informasjon – se Fossekleiva kultursenter og Berger museums facebooksider.

Torsdag 30. mars

Berger opp og fram – i Fossekleiva

Dette er et arrangement hvor man kan bli oppdatert på hva som foregår på Berger, komme i dialog med foreninger og lag – og ha det hyggelig sammen med andre innbyggere på Berger. Fra kl. 18.00 til 20.00. (Informasjon kommer på Fossekleiva kultursenter og Berger museums facebookside.)

Faste aktiviteter:

NYTT: Strikkekafé på Dreggen

Dreggen Kro lanserer egen kafé for strikkeglade, hver torsdag framover fra kl. 12.00 – 14.00. Meld gjerne din interesse for arrangementet her. Mer info finner du på Dreggens facebookside.

Betania

Søndager er det kristen samling med andakt, sang og sosialt samvær klokka 18.00.

Frivillighetssentralen

Mandag: Peisestuetreff og bingo, kl. 11.00-13.00.

Tirsdag: Håndarbeidstreff med husflidslaget, kl. 11.00-14-00.

Onsdag: Onsdagstreff med musikk, quiz, mat og hygge på frivilligsentralen/Fabrikkjordet fra 11.00 til 13.00! (Aktivitetene kan variere noe fra gang til gang – mer info finner du i programmet på Facebook. )

Torsdag: Sjakk i peisestua, kl. 11.00–13.00.

Undergrunnen – ungdommens kulturhus

Fredager er det ungdomskafé – fra 8.-klasse til 20 år – fra klokka 17.00 til 22.00.
Onsdager er det juniorklubb som gjelder – for deg som går i 5. til 7. trinn.

Les mer om alle aktiviteter og tilbud på Undergrunnen på deres facebookside – eller nettsiden hos Drammen kommune.

Røde Kors Hjelpekorps

Svelvik Røde Kors Hjelpekorps arrangerer korpskvelder hver 1. og 3. tirsdag i måneden framover, fra 18.00 til 21.00 – i Røde Kors-huset i Poppelveien 2. Noen kvelder blir det egne temaer – med gjennomgang og trening, andre blir først og fremst sosiale treff, mens det enkelte ganger trekkes inn eksterne samarbeidspartnere eller foredragsholdere.
Her er både drevne hjelpekorpsere og de som ønsker å se hva korpset driver på med velkomne – til sosialt samvær og faglig påfyll.

Håndarbeid og håndverk:

Svelvik husflidslag har aktiviteter både på Fabrikkjordet og på Svelvik ungdomsskole. Tirsdagskveldene holder medlemmer av husflidslaget grupper for forskjellige typer håndarbeid. Noen strikker eller sy–og ei gruppe spikker. Det er både sosialt og lærerikt.
Du kan følge med på alle aktiviteter i husflidslaget på deres Facebook-side.

Yoga og Lyrikk

Yoga & Lyrikk finner sted tirsdager kl. 10.00 – i Svelvik folkebibliotek. Her møtes man og gjør yoga- og pusteøvelser – og leser dikt i 15 – 20 minutter.
Biblioteket har noen matter, men ta gjerne med egen om du har.

Yoga uten lyrikk

Yoga i Fossekleiva søndager fra kl. 9:30-10:45. Ifølge arrangør Gosia er dette myk og mild yoga – som passer for alle. Oppstart av nytt kurs 5. mars. For pris og påmelding – se Gosias facebookside.

Lesestund for barn

Torsdager klokka 10 arrangerer Svelvik bibliotek lesestund for barn opp 7 år.

Babysang

I regi av menigheten onsdager klokka 11:30-13:30 i kirkestua. Tilbud for barn mellom null og ett år. For alle som både er døpt og ikke døpt. Les mer her.

For løpere – eller kommende løpere

Einar Hagemanns «Svelvik gå- og løpegruppe» trener hver tirsdag. Som oftest er det snakk om intervalltreninger eller «kilometersanking» for alle nivåer, fra trasking til spurting. Du kan få mer info om tid og sted i denne facebook-gruppa.

Sett «de små grå» på prøve

Dreggen Kro og Vertshus inviterer til quiz annenhver onsdag. Det hele starter onsdag klokka 19.00 – og varer til rundt klokka 21.00. Følg Dreggens Quiz-gruppe på Facebook for oppdateringer.

Eldremiddag på Dreggen

Dreggen Kro & Vertshus ønsker å invitere eldre velkommen til middag, dessert og kaffe for kun kr 150 – en helg hver måned. Førstkommende anledning framover er. Booking av bord må skje på forhånd – og det er fullt mulig å gå begge dager. Denne gangen kan du velge mellom Fish`n Chips og Dansk hakkebøff. » Vi håper yngre vil hjelpe til med å dele vårt arrangement med eldre, som kanskje ikke har sosiale medier», står det Dreggens Facebook-side.

Veterantreff på Dreggen

Hver siste tirsdag i måneden avholdes veterantreff på Dreggen. Dette er en møteplass for veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner etter 1947. I februar faller dette tirsdag 28. klokka 19. Følg Dreggen på Facebook for oppdateringer.