Flere har nok merket seg den grønne Volkswagen som har stått parkert på samme flekken en god stund ved Tangen fjordpark i Nesbygda.

Denne uken ble det gitt tydelig beskjed fra Drammen Parkering via tre gule lapper. Varsel om bortauing - bilen fjernes etter den 12. oktober.

Dette er imidlertid ikke første gang Drammen Parkering er borti en bil uten registreringsnummer som ser svært forlatt ut. Virksomhetsleder for parkering i Drammen kommune, Claus Mølbach-Thellefsen, forteller at de hvert år tauer inn mange hvert år.

– Dessverre er det mange biler som blir hensatt. Også enkelte campingvogner og hengere. De siste årene har vi tauet inn rundt 30–40 uregistrerte kjøretøy årlig. Med ny, større kommune ser vi at dette tallet vil øke i år, skriver han i en e-post til Svelvikposten.

Tar bilen i forvaring

Når det oppdages at en bil står på offentlig vei, uten skilter og uten at noen vedkjenner seg som eier, forklarer virksomhetslederen at det først legges på varsel om at eier har 14 dager på å fjerne bilen.

Skjer det ingenting innen fristen kan kommunen ta bilen i forvaring.

– Dersom bilen taues inn etter 14 dager får vi inntauingsselskap til å åpne bilen, hvor vi leter opp vognkort eller chassisnummer. Dersom vi får sporet opp eier prøver vi så å nå han eller henne på telefon, slik at de gis en siste mulighet til å fjerne det selv. Dersom vi ikke lykkes med det sendes det brev om at kjøretøyet er fjernet, der det fremgår hva eier må foreta seg for å få levert ut kjøretøyet igjen.

6000–8000 kroner per kjøretøy

Det skjer imidlertid at man får tak i eier, men det er ikke alltid dette lykkes.

– Dersom kjøretøyet ikke hentes innen tre måneder fra brevets dato kan kommunen selge eller kondemnere kjøretøyet. Det avholdes da eventuelt takst før slik vraking finner sted, skriver Mølbach-Thellefsen.

Det ble altså tauet inn 30–40 biler i gamle Drammen. Enda flere skal det nok bli nå som Nedre Eiker og Svelvik også er med. Det er ikke bare at det ikke er særlig pent – det er også kostbart for kommunen.

– Kostnadene er cirka 3500 kroner for inntauingen. Så har vi jobben med selve inntauingen og alt papirarbeid som følger med det. Dersom bilen går til vraking tilkommer kostnader for takst. Så et anslag er at slike inntauinger koster kommunen 6000–8000 kroner per kjøretøy, avslutter virksomhetslederen.