Oversikten oppdateres fortløpende. Vet du om et arrangement vi ikke har nevnt, send en e-post til [email protected] eller kontakt oss via messenger på våre Facebook-sider.

Onsdag 25. januar:

Onsdagskarusellen

Berger IL arranger karusellrenn for ski/langrenn onsdager framover - og starter opp onsdag 25. januar. Vi begynner kl. 18.00, men møt opp litt før. Du må beregne litt gangtid opp til Seterdamstua. Du kan følge med på idrettslagets aktiviteter - ved å følge Berger ILs facebook-side.

Torsdag 26. januar:

Temakveld i historielaget: Bergeråsen

"Berger historielag arrangerer temakveld der vi forteller det vi kjenner til av historien til Bergeråsen. Og vi vil gjerne få vite mer fra dere som møter opp", oppfordrer historielaget på sin hjemmeside.

Temakvelden holdes i kafeen i Fossekleiva kultursenter. Kafeen er åpen klokken 18–20, og temakvelden starter klokka 18.30. Gratis inngang.

Lørdag 28. januar:

Kunst og suppe i Fossekleiva:

Fossekleiva kultursenter inviterer hvert år – i januar og februar – gjestekunstnere fra inn- og utland til å komme til kultursenteret for å arbeide med sine prosjekter. Denne lørdagen, fra 14.00–16.00, kan du møte lokale Jeanette Ruth Sveiven fra Berger – som i 2022 fikk arbeider antatt både til Kunst Rett Vest og Høstutstillingen, samt skotske Shona Reppe – kjent for sine teateroppsetninger for barn og forseggjort og oppsiktsvekkende kulisse- og scenedesign.
Også serveres det rykende varm suppe. Se mer her.

Faste aktiviteter:

Undergrunnen - ungdommens kulturhus

Fredager er det ungdomskafé - fra 8.-klasse til 20 år - fra klokka 17.00 til 22.00.
Onsdager er det juniorklubb som gjelder - for deg som går i 5. til 7. trinn.

Les mer om alle aktiviteter og tilbud på Undergrunnen på deres Facebookside - eller nettsiden hos Drammen kommune.

Røde Kors Hjelpekorps

Svelvik Røde Kors Hjelpekorps arrangerer korpskvelder hver 1. og 3. tirsdag i måneden framover, fra 18.00 til 21.00 - i Røde Kors-huset i Poppelveien 2. Noen kvelder blir det egne temaer - med gjennomgang og trening, andre blir først og fremst sosiale treff, mens det enkelte ganger trekkes inn eksterne samarbeidspartnere eller foredragsholdere.
Her er både drevne hjelpekorpsere og de som ønsker å se hva korpset driver på med velkomne - til sosialt samvær og faglig påfyll. Neste sjanse blir tirsdag 17. januar.

Håndarbeid og håndverk:

Svelvik husflidslag har aktiviteter både på Fabrikkjordet og på Svelvik ungdomsskole. Tirsdagskveldene holder medlemmer av husflidslaget grupper for forskjellige typer håndarbeid. Noen strikker eller sy – og ei gruppe spikker. Det er både sosialt og lærerikt.
Du kan følge med på alle aktiviteter i husflidslaget på deres Facebook-side.

Yoga og Lyrikk:

Yoga & Lyrikk finner sted tirsdager kl. 10.00 - i Svelvik folkebibliotek. Her møtes man og gjør yoga- og pusteøvelser - og leser dikt i 15 - 20 minutter.
Biblioteket har noen matter men ta gjerne med egen om du har.

Organisert løpetrening

Einar Hagemanns "Svelvik gå- og løpegruppe" trener hver tirsdag. Som oftest er det snakk om intervalltreninger eller "kilometersanking" for alle nivåer, fra trasking til spurting. Du kan få mer info om tid og sted i denne facebook-gruppa.

Sett "de små grå" på prøve

Dreggen Kro og Vertshus inviterer til quiz annenhver onsdag. Det hele starter onsdag klokka 19.00 - og varer til rundt klokka 21.00. Følg Dreggens Quiz-gruppe på Facebook for oppdateringer.

Eldremiddag på Dreggen

Dreggen Kro & Vertshus ønsker å invitere eldre velkommen til middag, dessert og kaffe for kun kr 150 - en helg hver måned. Førstkommende anledning framover er 25. og 26. februar. Booking av bord må skje på forhånd - og det er fullt mulig å gå begge dager. Denne gangen kan du velge mellom Fish`n Chips og Dansk hakkebøff. " Vi håper yngre vil hjelpe til med å dele vårt arrangement med eldre, som kanskje ikke har sosiale medier", står det Dreggens Facebook-side.

Veterantreff på Dreggen

Hver siste tirsdag i måneden avholdes veterantreff på Dreggen. Dette er en møteplass for veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner etter 1947. Første anledning er tirsdag 31. januar klokka 19.00. Følg Dreggen på Facebook for oppdateringer.