Drammen kommune planlegger alternativ 17.mai-feiring

Det blir ingen tradisjonell feiring av 17.mai i år.

Det blir ingen tradisjonell feiring av 17.mai i år. Foto:

Drammen kommune har i likhet med andre kommuner i Norge avlyst sin tradisjonelle 17.mai-feiring. En alternativ feiring blir det likevel.

DEL

(Drammens Tidende) Drammen kommune har i likhet med andre kommuner i Norge avlyst sin tradisjonelle 17.mai-feiring. En alternativ feiring blir det likevel.

Det melder Drammen kommune på sin hjemmeside.

– Vi lever i en digital hverdag og flytter noe av 17. mai inn i det digitale rom, sier formann i 17. mai-komiteen, Mads Hilden (AP), i en pressemelding.

Løsningen for årets komite er å ta i bruk teknologien som blir brukt under KulturAID. På den måten blir viktige 17. mai-begivenheter strømmet til innbyggerne. Drammen kommune skal sammen med Byen Vår Drammen og Drammens Tidende lage en spennende sending som blir tilgjengelig for alle.

Salutter, flaggheising, korps og kransnedleggelser skal filmes og noe vil gå direkte.

Sammen med de store byene i Norge skal det fyres av en felles salutt klokka 13.00. For Drammens vedkommende blir det fra Holmenokken i Drammen og Batteriøya i Svelvik. Planen er at alle i hele landet går ut på hver sin balkong eller terrasse for å synge nasjonalsangen etter salutten.

– 17. mai er på ingen måte avlyst. Vi skal fortsatt feire nasjonaldagen. Jeg oppfordrer alle om å gjøre klar bunaden og finstasen, planlegge med god mat, synge sanger og la barna spise så mye is og pølser som de bare orker, sier Mads Hilden, i pressemeldingen.

FAU på hver skole har normalt et lokalt arrangement. I år blir de avlyst.

Artikkeltags