Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir påskeværet

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinteren varer helt til påske, men værgudene viser nåde. Det blir et vårlig preg på inngangen til ferien.

(Drammens Tidende)

Snaue uken før påske ringer vi Meteorologisk institutt for å få fasiten på det vi alle lurer på. Hvordan blir påsken?

– Ja, vi kan driste oss til å si noe om det, i alle fall hvordan påsken starter, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

En sørvestlig værtype er over oss, og den bringer med seg varmere luftmasser. Sammenlignet med vinteren så langt vil vi få temperaturer som forsvarer betegnelsen behagelig.

I tillegg er det minimalt med nedbør i sikte.

Et vårlig preg

– Vi vil få makstemperaturer over fem grader, kanskje sju til åtte grader. Det avhenger av solen og hvor mye den bryter gjennom skydekket.

Og det siste er vel noe de aller fleste av oss ønsker seg til påske.

– Inngangen til påsken, altså fredag, lørdag og palmesøndag vil komme med et mer vårlig preg. Det ser ut til at det skal bli en del sol i starten av påsken, sier Haga.

Slik prognosene er nå, ser det ut til at det kan bli noe kjøligere på skjærtorsdag og langfredag.

Her blir det gråere

– Samtidig ser det ut til å være varmegrader på dagtid. Slik sett ser det greit ut for oss som befinner oss øst for fjellene. Litt dårligere er det for dem som skal opp i fjellene. Vestaværet kan gi en del nedbør og skyer.

– Hvilke fjell snakker du om da?

– Hvis du for eksempel skal på Golsfjellet, Geilo, Norefjell og Blefjell, så ser det ganske fint ut. Men hvis du skal mot vestlandet, for eksempel Hardangervidda og ned mot Finse, kan det bli litt mer gråvær og skyer.

Kommentarer til denne saken