Varsler stiv kuling i kastene i Drammen: – Hold på hatten

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMENSDISTRIKTET: Mens Vestlandet blåser bort i vinder som kan komme til opp i orkan styrke, er det noe roligere i og rundt Drammen. Men man bør ikke kimse av vinden som kommer hit onsdag heller. Ifølge meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk Institutt, kan det nemlig bli ganske så friskt i løpet av dagen:

– Det ser ut til at vinden i løpet av natten til onsdag dreier over til vestlig type. Det betyr at den lettere får tak i nedre del av Drammensvassdraget. Onsdag morgen kan det bli kraftigere vind , og den vil nok vare utover dagen, sier han til Drammens Tidende.

Også tirsdag blåste det i Drammen, og ifølge Haga var vinden oppe i 11,9 sekundmeter. Onsdag blir vinden imidlertid merkbart sterkere.

Stiv kuling

Ifølge Haga kan den nemlig komme opp i 18 meter i sekundet, noe som tilsvarer stiv kuling.

– Vi får ikke noen vind som gjør skade, men du vil nok måtte holde på hatten. Det kommer en del vindkast nedover dalen som gjør at det kan føles ganske surt.

Som om ikke det er nok: De relativt høye temperaturene på 7-8 grader tirsdag, blir en saga blott i løpet av onsdagen.

– Temperaturene kommer til å falle utover ettermiddagen og kvelden. Onsdag kveld vil de nok være nærmere null grader igjen.


Artikkeltags