Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det hyppige promillekontroller

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har hatt det travelt med kontroller i drammensregionen de siste tre døgnene. Og i neste uke skal enda flere billister kontrolleres. Da er det ruskontroll-uke.

(Drammens Tidende)

DRAMMENSREGIONEN: Natt til fredag ble en mann tatt med til legevakten, mistenkt for promillekjøring ved Solbergmoen. Totalt ble 110 bilister stanset og kontrollert.

– Vi hadde kontroll, og mannen i 40-årene som ble stoppet, hadde tegn og symptomer på at han kjørte ruspåvirket. Han ble tatt med til legevakten, og der besto han heller ikke en test vi tar. Blodprøve ble tatt, og førerkortet er beslaglagt inntil resultatene av prøvene foreligger, forteller operasjonsleder Erik Gunnerød i Søndre Buskerud.

LES OGSÅ: Fønvind ga varmerekord

Ruskontroll-uke

De siste tre døgnene har politiet hatt sju større og mindre kontroller i drammensregionen, og i neste uke trappes aktiviteten ytterligere opp.

– Uke 50 er ruskontroll-uke. Vi vet at alkoholkonsumet går opp inn mot jul, og henstiller de som har nytt alkohol om å la bilen stå. Det er ruskontroll-uke over hele landet, opplyser Gunnerød, som forteller at patruljene ofte har kontroll på eget initiativ.

– Det er ikke alltid kontrollene er planlagt. Ofte foretar patruljene våre kontroll på eget initiativ, sier Gunnerød.

LES OGSÅ: Legger seg flat etter tak-tabbe

Høy aktivitet

Her er politiets Twitter-meldinger om kontrollene i vårt distrikt de siste tre døgnene:

Natt til fredag: Politikontroll på Fv 283 ved Solbergmoen. 110 kontrollerte. 1 mistanke kjøring i ruset tilstand. 1 gebyr, ikke hatt med førerkort.

Torsdag kveld: Promillekontroll, Drammensveien Kongsberg 1800–1930. 52 biler kontrollert, ingen overtredelser.

Torsdag kveld: Laserkontroll, Verksveien Skotselv i 50 sone tidsrommet 1610–1745. 7 forenklet forelegg utstedt. Høyeste hastighet 69 km/t i 50 sone.

Torsdag: Tr. kontroll Gml Sørlandske/Revåveien, Sande 1445–1515. 1 forelegg for brudd på stoppforbud.

Torsdag: Promillekontroll Fv 283 ved Horgen 1315–1500. 133 kontrollert. Ingen overtredelser.

Tirsdag: UP har hatt promillekontroll i Hans Kiærsgt, Drammen. 36 kontrollerte. 1 mann med 0,5 promille. Ikke beslag av fk, Anmeldt. Erkjent.

Tirsdag: UP har hatt kontroll i Rådhusgata i Hokksund.  5 ff for mob tlf bruk, 2 bilbeltegebyr samt 1 anm for kjøring uten gyldig førerkort.

LES OGSÅ: Nå kommer mer «Skam»- og amerikanerne lager sin versjon

Kommentarer til denne saken