(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Han er fra Horten og jobber i grossistbransjen i Drammen. Mandag hadde han en gjest på besøk i jobbsammenheng, og skulle kjøre ham til togstasjonen.

Vedkommende skulle ta flytoget og var ikke kjent i byen. Derfor skulle Eddye Bratlie følge ham inn til stasjonen for å vise vei.

På grunn av buss for tog var det innkjøring forbudt til parkeringsplassene nærmest togstasjonen. Han parkerte på plassene like ved sykkelhotellet og Quality Hotel River Station som nå er under bygging.

Bratlie betalte parkeringen på mobilen via Easy Park-appen og fulgte gjesten mot stasjonen.

– Det regnet en del, så jeg registrerte parkeringen og løp med paraply bortover. Da tenkte jeg ikke noe særlig over det, sier Bratlie.

 

– Flåeri

Da han kom tilbake og skulle avslutte parkeringen på mobilen ble han forfjamset over summen. Seks minutters parkering fra 13.20 ble avsluttet klokken 13.26. Da så han at prisen var 106,75 kroner.

– Det er flåeri å måtte betale dette for bare seks minutters parkering, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

 

Han kan forstå at det kan være en minsteparkeringspris på 20 kroner, men har aldri vært borti en så dyr korttidsparkering i Drammen.

– Det er helt ekstremt. Derfor synes jeg det kan være greit å gjøre folk oppmerksomme på denne prisen, sier Bratlie.

 

Lik pris for 6 minutter og 24 timer

Det er Park Nordic som har den aktuelle parkeringsplassen. De viser til at brukerne av denne plassen først og fremst ikke er tenkt å være for korttidsparkering. 

– Parkeringsplassene rundt togstasjonen er primært tiltenkt reisende med tog. Prisen for parkering på disse plassene er kr 98 pr. døgn, skriver Joachim Kristiansen, prosjektleder i Park Nordic, i en e-post til Drammens Tidende.

– Prisen for parkering er derfor lik om man parkerer i 6 minutter eller 24 timer, grunnen for dette er at plassen ikke skal benyttes til korttidsparkering, opplyser Kristiansen.

Årsaken til at Eddye Bratlie betalte 106,75 kroner i stedet for 98 kroner er at han brukte Easy Park-appen og at det da kommer et påslag på parkeringsavgiften.

Park Nordic viser videre til at de tilbyr ekspressparkering like ved inngangen til togstasjonen. Her får man 30 minutters parkeringstid for 20 kroner.