Elleve nye korona-smittede - nest høyeste registrert på ett døgn

DEL

Elleve personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Dette er det nest høyeste tallet som er registrert i Drammen kommune i løpet av ett døgn.

For sju av dem som nå har fått påvist smitte, har det foreløpig ikke vært mulig å fastslå en sikker smittevei. Smittesporingen pågår imidlertid fortsatt. Tre av de elleve er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller i Drammen kommune, mens den siste har kjent smittevei utenfor Drammen kommune.

- Dette er fjerde dag på rad med et relativt høyt antall smittede i Drammen kommune. Vi står i en fare hvor antall smittede eskalerer til nivåer vi ikke har sett tidligere i kommunen vår under denne pandemien, og det må vi alle ta på alvor. Vi har så langt klart å ha god kontroll på situasjonen i Drammen, men det er absolutt bekymringsfullt at tallet stiger og at en så stor andel av de smittede ikke har en kjent smittevei, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Han gjentar sin innstendige oppfordring om at hver enkelt innbygger følger smittevernanbefalingene og på den måten tar vare på både seg selv og alle rundt seg.

- Det kan være forståelig at mange begynner å bli lei av både pandemien og alle smittevernanbefalingene. Men det er aldri et godt alternativ å se bort fra anbefalingene helsemyndighetene gir i en slik situasjon. Det eneste dét fører til, er mer smitte, flere syke, i verste fall flere døde og dårligere kontroll på situasjonen. For å unngå at vi kommer dit, må alle være ekstra forsiktige den nærmeste tiden, sier smittevernoverlegen.

I tillegg til anbefalingene som er gitt hele tiden om å vaske hender godt og ofte, hoste eller nyse i et papirtørkle eller albuekroken, holde god avstand til alle utenom egen husstand, holde seg hjemme ved sykdom og la seg teste ved symptomer, ber Sagberg alle om å tenke gjennom hvor mange nærkontakter man har.

- Det er altfor mange av oss som har for tett kontakt med for mange mennesker. Vi må nok tilbake til det vi gjorde i vinter og vår da vi var flinke til ikke å omgås så mange mennesker. At vi ikke hadde tett kontakt med så mange mennesker var en sentral årsak til at vi klarte å slå ned smitteutbruddet fram mot sommerferien. Nå er vi nødt til å gjøre det samme igjen, i et håp om å klare å slå ned smitteutbruddet fram mot julehøytiden. Klarer vi ikke det, kan det i verste fall bli en julefeiring uten familieselskaper og hyggelige sammenkomster som vi vanligvis forbinder med jula, men istedenfor en periode med svært strenge restriksjoner på hvor mange som kan være samlet. Derfor er det viktig i tiden som kommer at alle husker anbefalingen om å redusere antallet personer man omgås og ikke minst at regelen om én meters avstand også gjelder når du møter venner eller har besøk hjemme. Venner er ikke en del av din egen husstand, sier Einar Sagberg.

Av dem som nå har fått påvist smitte, er en ansatt i Drafnkollen barnehage. På bakgrunn av den positive koronaprøven er det besluttet at barnehagen holder stengt tirsdag 27. oktober mens barnehageledelsen kartlegger situasjonen nærmere. Både barnas foresatte og de ansatte er informert om stengningen i dag. Hvor mange barn og ansatte som settes i karantene avklares i løpet av dagen.

I tillegg har en ansatt i Brøttet barnehage fått påvist koronasmitte. To avdelinger er i karantene etter det påviste koronatilfellet. Til sammen 42 barn og 12 ansatte er satt i karantene.

Blant de smittede er også en elev på tredjetrinnet ved Drammen videregående skole. Elever og ansatte i berørte undervisningsgrupper er satt i karantene. Totalt dreier det seg om rundt 60 elever og ansatte.

Siden begynnelsen av mars har 394 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken