Elleve nye korona-tilfeller – både skole og treningssenter berørt

DEL

Elleve personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Dermed har vi passert 400 koronatilfeller i Drammen siden de første tilfellene ble påvist for snaue åtte måneder siden

Fem av dem som nå har fått påvist smitte, er kjente nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Fire har vært på reise i utlandet og sittet i karantene etter hjemkomst til Norge, mens det for de to siste ikke er fastslått en sikker smittevei. I disse to tilfellene pågår smittesporingsarbeidet fortsatt.

Blant dem som nå har fått påvist koronasmitte, er en lærer ved Skoger skole. Etter dette påviste smittetilfellet settes 11 elever og åtte ansatte i karantene.

Er i dialog om undervisningen

Foresatte til elevene som blir satt i karantene, er kontaktet av skolen via SMS og e-post med beskjed om at det er oppdaget koronasmitte hos en lærer og at deres barn regnes som nærkontakter av vedkommende og må i karantene.

– Elevene som har hatt kontakt med læreren som har fått påvist smitte, er fra ulike klassetrinn. Skolen har dialog om hvordan undervisning for disse elevene legges opp i dagene som kommer, sier rektor Pål Baklid ved Skoger skole.

I tillegg er elevene på 5. trinn berørt av smittetilfellet. Lærerne på trinnet er blant dem som er nærkontakter av den smittede læreren og settes i karantene.

– Elevene på 5. trinnet settes ikke i karantene, men ettersom lærerne deres er i karantene, må disse elevene ha hjemmeundervisning den nærmeste tiden, sier Baklid.

Også foreldrene til elevene på 5. trinnet er informert om smittetilfellet og hjemmeundervisningen via SMS og e-post. Øvrige foresatte til elever ved skolen er informert via e-post om det påviste smittetilfellet på skolen.

I tillegg har en elev ved skolen også fått påvist koronasmitte, men eleven har ikke vært på skolen i smitteførende periode, så det er ingen elever eller lærere som settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

Én av de øvrige smittede har trent på Sats Strømsø i smitteførende periode. Treningssenteret kontakter alle som har vært innom Sats i det aktuelle tidsrommet den smittede personen var der. Det dreier seg om fredag 23. oktober mellom klokken 1250 og 1430.

Nye anbefalinger

Fra og med i dag gjelder de nye nasjonale anbefalingene som regjeringen og helsemyndighetene la fram sist mandag. Dermed gjelder blant annet anbefalingen om at man ikke skal ha mer enn fem gjester i private hjem, hager eller hytter og at alle er sammen med færre personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med for mange forskjellige personer i løpet av en uke.

I tillegg har nasjonale myndigheter kommet med råd om lokale tiltak i kommuner med høy smitte. Drammen kommune vil vurdere disse tiltakene på bakgrunn av smittetallene. Foreløpig har det ikke kommet noen nye anbefalinger om lokale tiltak, men dette blir kommunisert ut til offentligheten når det er tatt en beslutning.

I løpet av forrige uke ble det gjennomført totalt 1684 koronatester i Drammen kommune.

Det er totalt registrert 405 tilfeller av koronasmitte i Drammen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken