Gå til sidens hovedinnhold

Elleve nye smittetilfeller

Elleve personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for åtte av dem, mens den er ukjent for de siste tre.

Det er påvist smittetilfeller som berører ungdomsskolene Kjøsterud og Veiavangen. Ved begge to skolene må elever og lærere i karantene.

– For femte dag på rad har vi flere enn ti nye smittetilfeller. Disse dagene har vi et gjennomsnitt på 14 nye smittetilfeller. Dette gir et klart bilde av at smittetrykket fortsatt er høyt i Drammen kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Andelen smittede med ukjent smittevei har de siste to ukene ligget nede på sju prosent. Dette er lavere enn hvordan det har vært tidligere denne våren.

– Det er viktig at vi klarer å holde andelen med ukjent smittevei så lav som mulig. Nå gjenåpner flere deler av samfunnet igjen, og vi ønsker virkelig ikke spredning av smitte som ikke lar seg spore. Da skal det ikke så mye til før smittespredningen virkelig skyter fart igjen, med de konsekvensene dette kan ha, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4317 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken